Jumătate dintre români au vizitat Braşovul în ultimii cinci ani, iar o treime vor să se mute aici

0
0

Un studiu realizat de Banca Mondială în parteneriat cu Primăria Braşov arată că jumătate dintre români au vizitat Braşovul în ultimii cinci ani, iar o treime dintre ei ar vrea să se mută la poalele Tâmpei.

Studiul a fost realizat de la Banca Mondială şi arată că jumătate dintre români au vizitat Braşovul în ultimii cinci ani. O treime dintre cei intervievaţi au spus că s-ar muta la Braşov. „50% dintre participanţi au răspuns afirmativ, au vizitat Braşovului. Dacă extrapolăm aceste rezultate la populaţia totală a României, rezultă că aproape 10 milioane de români au vizitat Braşovul în ultimii 5 ani. Rezultatul este mai bun decât la Constanţa. Pentru turismul de plăcere, Braşovul este principala destinaţie. Persoanele tinere şi cele cu venituri ridicate sunt mai atrase de Braşov. O treime dintre respondenţi au declarat că s-ar muta la Braşov. Dacă este să extrapolăm rezultatele la nivelul populaţiei totale a României, care este în jur de 18 milioane de locuitori, rezultă că în jur de 6 milioane de persoane ar dori să se mute la Braşov. În ceea ce priveşte judeţele din care ar vrea să vină oameni la Braşov, Hunedoara este pe primul loc. De asemenea, Braşovul este o opţiune şi pentru persoanele din zonele Bucureşti, Ialomiţa şi Moldova“, a explicat Marius Cristea, reprezentant al Băncii Mondiale.

Cifrele acestui studiu sunt confirmate şi de Institutul Naţional de Statistică. Braşovul a fost vizitat anul trecut de 1,24 milioane de turişti, fiind pe locul al doilea în topul naţional după Bucureşti, unde însă este mai mult turism de afaceri. Pentru prima dată după Revoluţie Braşovul a depăşit Constanţa. Dintre turiştii care au ajuns la Braşov 199.000 au fost străni, oraşul de poalele Tâmpei fiind lider la nivel naţional.

Numărul real al turiştilor este însă mult mai mare, deoarece nu toţi turişti vin prin agenţii şi nu toate unităţile de cazare raportează chiar toţi vizitatorii. Braşovul este lider absolut în Regiunea Centru cu un procent de 45% din totalul turiştilor veniţi în zonă.

Turiştii străini stau în medie trei zile la Braşov şi cheltuiesc cam 500 de euro pe sejur de persoană. Dintre turiştii străini care vin la Braşov, cei mai mulţi sunt nemţi urmaţi de israelieni şi cetăţeni din Republica Moldova. Ne mai vizitează şi francezii, italienii, spanioli, dar şi turişti din ţările asiatice. Turiştii străini preferă să stea la hotelurile din centrul oraşului. În municipiul Braşov atracţia principală este centrul istoric, iar în judeţ Branul, Râşnovul şi staţiunea Poiana Braşov.

Cele mai vizitate obiective turistice din judeţul Braşov sunt Castelul Bran, Cetatea Râşnov, Biserca Neagră,  dar şi Cetatea Făgăraş. În total aceste atracţii au atras 2 milioane de vizitatori. 

Braşov


Ultimele știri
Cele mai citite