Investiţie de aproape 13 milioane de lei, din fonduri europene, în modernizarea clădirii ISU Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Clădirea în care funcţionează ISU Braşov este veche din 1937. Foto: Arhivă
Clădirea în care funcţionează ISU Braşov este veche din 1937. Foto: Arhivă

Primăria Braşov are în proprietate o serie de clădiri din oraş, pe care le-a pus la dispoziţia altor instituţii pentru a-şi desfăşura activitatea.

Una dintre acestea este şi sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă de pe strada Mihai Viteazu, care este o clădire destul de veche, construită în 1937. Acum, prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, pe Axa 3.1.B (privind eficienţa energetică a clădirilor publice şi limitarea emisiilor de C02, precum şi pentru îmbunătăţirea condiţiilor de lucru pentru întreg personalul) există oportunitatea accesării de finanţări nerambursabile pentru reabilitarea termică a clădirilor care se află în proprietatea municipalităţii.

În vederea demarării proiectului, edilii au lansat o licitaţie publică pentru selectarea constructorului, valoarea totală a lucrărilor fiind estimată la suma de 12,76 milioane de lei, cu tot cu TVA, iar ofertele sunt aşteptate până în data de 29 octombrie. Între proiectul ar urma să se deruleze pe o perioadă de 27 de luni. „În vederea realizării lucrărilor la obiectivul de investiţii se propune reabilitarea şi modernizarea clădirilor prin reparaţii capitale şi modernizare, astfel încât în urma acestor intervenţii construcţiile să ajungă la standerdele actuale de calitate în construcţii, eficienţă energetică şi limitarea emisiilor de CO2. Se va recurge la diferite recompartimentări şi refuncţionalizări ale spaţiilor existente”, au precizat reprezentanţii Primăriei Braşov.

Citeşte şi:

 

Poligon de antrenament în condiţii extreme la ISU Braşov

ISU Braşov deschide un punct de lucru la Feldioara

BraşovPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite