Investiţie de 3,97 milioane de lei în construcţia unei grădiniţe în cea mai mare zonă de dezvoltare imobiliară a Braşovului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noua zonă rezidenţială din Tractorul nu dispune în prezent de facilităţi pentru educaţia şi îngrijirea copiilor. Edilii au luat decizia de a amenaja o nouă grădiniţă în zona mall-ului, după ce un dezvoltator imobiliar a donat un teren în acest sens.

Noua zonă rezidenţială din Tractorul nu dispune în prezent de facilităţi pentru educaţia şi îngrijirea copiilor. Cele mai apropiate grădiniţe sunt: Grădiniţa cu program normal nr. 35 (str.Bronzului nr. 5); Grădiniţa cu program prelungit nr. 34 (str.Turnului nr.2); Grădiniţa cu program prelungit nr.33 (str. Olteţ nr.11); Grădiniţa cu program normal nr. 32 (str. Olteţ nr.1). Aceste unităţi funcţionează la capacitate maximă şi nu au posibilitatea să preia suplimentar preşcolari din zona nou construită.

Astfel, edilii au luat decizia de a amenaja o nouă grădiniţă în zona mall-ului, după ce un dezvoltator imobiliar a donat un teren în acest sens.

Consiliul Local Braşov va decide miercuri asupra indicatorilor tehnico-economici aferenţin construcţiei unei grădiniţe noi în zona Tractorul-Coresi. Conform proiectului, construcţia va avea o valoare totală estimată la 3,97 milioane lei inclusiv TVA, din care costurile de construcţie şi montaj sunt de 2,85 milioane lei (inclusiv TVA), iar termenul de realizare este de 12 luni calendaristice.

Teren donat şi pentru creşă

Potrivit documentaţiei anexate proiectului de hotărâre, noua construcţie va deservi zona cu cea mai rapidă dezvoltare imobiliară din oraş, iar terenul ales, de aproximativ 700 mp, pe strada Ioan Popasu nr 15, a fost pus la dispoziţia municipalităţii, prin donaţie, de către dezvoltatorul imobiliar. „Acesta este un proiect care, la fel ca şi creşa care va fi construită în această zonă, arată disponibilitatea municipalităţii de a crea facilităţi educaţionale pentru copiii din noile zone de dezvoltare imobiliară, atunci când investitorii din aceste zone înţeleg că beneficiarii acestor facilităţi sunt chiar clienţii lor. Ne bucurăm că doi dintre aceşti investitori – Kasper Developement în cazul grădiniţei şi Immo Lodgia în cazul creşei – au înţeles acest lucru şi au asigurat terenurile necesare edificării acestor construcţii. După aprobarea acestui proiect de hotărâre, va urma procedura pentru proiectare şi execuţie “, a declarat primarul George Scripcaru.

O grădiniţă cu 2 etaje pentru 100 de copii

În urma studiului de fezabilitate ţinând cont de suprafaţă şi de normele legale în vigoare, se propune o construcţie S+P+E1+E2 retras, cu suprafaţa construită de 279 mp şi suprafaţa desfaşurată de 768 mp. Parcela are suprafaţă de 699 mp şi este de formă dreptunghiulară, având dimensiunile maxime de 20m pe latura de vest, 35m pe latura de nord, 35,35m pe latura de sud şi 19,95m pe latura de est. Clădirea va avea faţada principală către Sud, ceea ce va conferi orientare optimă tuturor spaţiilor de locuire destinate copiilor. Spaţiile interioare propuse sunt cinci săli de grupă, grupuri sanitare la fiecare două grupe, oficiu, vestiar, spălătorie, o grupă multifuncţională, sală pentru educatoare, sală de mese care va avea acces direct la bucătărie cu spaţii tehnice aferente şi două ieşiri de evacuare, cabinet medical cu izolator precum şi holuri cu vestiare. În total, aceasta ar urma să ofere 100 de locuri pentru preşcolari.

Iluminat cu LED şi încălzire în pardoseală

Instalaţiile de iluminat interior vor fi concepute astfel încât lumina să fie suficientă şi confortabilă şi vor fi prevăzute cel mai probabil cu corpuri de iluminat de tip LED.

Încălzirea se va face prin pardoseală. Pentru sala multifuncţională de la etajul 2 se prevede un sistem de ventilare şi climatizare cu recuperare de căldură, iar pentru grupurile sanitare, un sistem independent pentru fiecare grup sanitar prin câte un ventilator care evacuează aerul în exterior, acesta fiind declanşat şi oprit de întrerupătorul de iluminat. Centrala de detecţie şi semnalizare la incendii va supraveghea toate spaţiile spaţiilor cu detectoare automate şi va cuprinde şi detecţia semnalizarea unor scăpări de gaz metan în spaţiul tehnic de la demisol.

58 de grădiniţe în Braşov

Grădiniţa va avea un loc de joacă în exterior, o alee carosabilă pentru accesul aprovizionării, precum şi o platformă pentru colectarea deşeurilor, respectiv curăţarea pubelelor. Restul spaţiului va fi amenajat ca spaţiu verde. Clădirea va fi deservită de 16 persoane, dintre care 10 educatoare şi îngrijitoare pentru copii, o asistentă medicală, un agajat pentru curăţenie/spălătorie, doi angajaţi la bucătărie, un casier şi un director.

În Municipiul Braşov funcţionează 58 grădiniţe de stat şi 13 grădiniţe particulare. Creşa din Tractorul va fi construită pe un teren de 3.167 mp aflat pe str. Turnului nr.5, primit tot ca donaţie din partea unui dezvoltator imobiliar. Pe suprafaţa donată poate fi ridicată o creşă de aproximativ 60 de locuri. Tema de proiectare pentru acest obiectiv este în curs de finalizare.

Citeşte şi:

Investiţii de 21 de milioane de lei în şcoli şi grădiniţe

Se vor construi două noi creşe la Braşov

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite