Indivizi reținuți pentru organizarea de lupte între câini. Ce s-a întâmplat cu patrupedele

0
Publicat:

Doi bărbați din orașul brașovean Săcele au organizat o luptă de câini pe o stradă din localitate. Bărbații au fost reținuți pentru 24 de ore, iar câinii au ajuns la un adăpost, unde sunt tratați

Luptă de câini organizată la Săcele FOTO Poliția Română
Luptă de câini organizată la Săcele FOTO Poliția Română

Doi bărbați din Săcele (Brașov) au fost reținuți pentru 24 de ore, după ce ar fi organizat o luptă de câini pe o stradă din municipiu, în data de 29 februarie 2024.

Trei zile mai târziu, polițiștii săceleni s-au sesizat din oficiu și au efectuat verificări, după ce au primit informații privitoare la lupta dintre cele două exemplare canine.

Investigațiile efectuate de către polițiști au stabilit că, la data de 29 februarie 2024, în jurul orei 15,30, pe o stradă din municipiul Săcele, ar fi fost organizată o luptă între două exemplare canine, care erau însoțite și încurajate să se angajeze în luptă de către deținătorii lor. După identificarea persoanelor care ar fi organizat și și-ar fi implicat câinii în lupta ilegală, respectiv doi bărbați din municipiul Săcele, polițiștii au dispus, după administrarea probatoriului, măsura reținerii și introducerii acestora în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Brașov, pentru o perioadă de 24 de ore”, a precizat purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Brașov, agent șef principal Daniel Zontea.

În cauză, cercetările sunt continuate în dosarul penal întocmit pentru săvârșirea infracțiunii de „organizarea de lupte între câini și participarea cu câini la astfel de lupte”, iar în cursul zilei de astăzi cei doi bărbați vor fi prezentați în fața procurorului din cardul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, urmând a se propune o masură preventivă corespunzătoare, iar la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale.

Ulterior acestor evenimente, polițiștii au organizat o razie în Săcele care a avut ca scop verificarea respectării normelor legale privind regimul de deținere a câinilor periculoși și agresivi. Ei au constatat mai multe încălcări ale prevederilor legale din domeniul protecției animalelor, pentru care au aplicat 11 sancțiuni contravenționale, cu valoare aproximativă de 9.500 lei.

Tot în cadrul acestei acțiuni, au fost identificate două exemplare canine care prezentau urechile cupate, motiv pentru care polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor Brașov s-au sesizat din oficiu și au deschis două dosare penale în care investighează infracțiunile constatate, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite