Indicatoare derutante pentru şoferi în Braşov. Autorii modificărilor ilegale riscă amenzi de până la 2.900 de lei

0
0
Indicatorul îi induce în eroare pe şoferi. Foto: DRDP Braşov
Indicatorul îi induce în eroare pe şoferi. Foto: DRDP Braşov

În această vară, odată cu începerea campaniei de marcare a şoselelor naţionale, pe anumite tronsoane, la solicitare Poliţiei Rutiere, au fost introduse şi anumite restricţii fie de viteză, fie în ceea ce priveşte depăşirea.

Astfel de restricţii au fost introduse şi pe DN 1, între Vlădeni şi Perşani, respectiv la urcarea dinspre Braşov pe Dealul Perşani. În primăvară, în această zonă a avut loc şi un accident rutier grav, astfel că poliţiştii rutieri au considerat necesar ca pe un anumit tronson, unde păşirea era permisă, să fie trasată linie continuă, dar şi să fie introdusă o restricţie de viteză de 60 km/oră.

La început, pentru ca şoferii să se „obişnuiască” cu noile restricţii, în zonă mai tot timpul au fost instalate echipaje de poliţie cu radat. Un autor rămas deocamdată necunoscut, care probabil o fi fost sancţionat, s-a gândit însă să „modifice” limita de viteză transformând cifrea 6 în 8, ceea ce i-ar putea deruta pe şoferi.

Deşi ar putea părea o glumă bună, reprezentanţii Direcţiei de Drumuri Braşov, care administrează această şosea, avertizează că în conformitate cu Legea 49/2006 lipirea de afişe, inscripţii sau înscrisuri pe indicatoarele sau dispozitivele ce servesc la semnalizarea rutieră, inclusiv pe suporturile acestora se sancţionează cu amenda contravenţională între 1.300 şi 2.900 de lei. Nemaivorbind de pericolul la care îi expun pe ceilalţi participanţi la trafic”.

Citeşte şi:

Restricţii de circulaţie pe DN 1, în zona Predeal. Cum se va circula până joi la intrarea dinspre Bucureşti

Când vor fi ridicate restricţiile de pe drumul turistic dintre Bran şi Râşnov. În prezent sunt şase zone unde şoferii stau în coloană la semafor

Mai multe - Braşov

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite