Închisoare cu suspendare pentru cultivatorul de cannabis din Cristian

0
0

Judecătorii Curţii de Apel Braşov l-au condamnat la închisoare cu suspendare pe tânărul care cultiva cannabis acasă la tatăl său, în comuna Cristian.

Astfel,  Constantin-Orlando Vlăducă a primit ca pedeapsă închisoarea pe un terme de doi ani, cu suspendare, şi  interzicerea dreptului de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi a dreptului de a ocupa o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat, pe durata a 2 ani după executarea pedepsei.

Alţi inculpaţi în dosar au primi şi ei închisoare cu suspendare.  Mihai – Gabriel Ciocoiu a fost condamnat la 1 an şi 4 luni închisoare, iar Dan Constantinescu la 3 luni închisoare. Ambii au interzis dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptulde a ocupa o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat, pe durata a 2 ani după executarea pedepsei.

Procurorii DIICOT din Braşov au făcut, în 13 octombrie 2016, o razie care a durat mai multe ore în comuna Cristian, unde într-o casă de pe strada Lungă au găsit o veritabilă plantaţie de cannabis.

Oamenii legii au încărcat în saci aproximativ 64 de kilograme cu droguri, iar cel care a pus la punct afacerea cu cannabis este un bărbat care a rfi monitor de schi în Poiana Braşov. Plantele de cannabis au fost găsite în podul casei, puse la uscat.

Sentinţa nu este definitivă, putând fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare. Vlăducă Constantin Orlando, Ciocoiu Mihai Gabriel şi Constantinescu Dan trebuie să plătească statului câte 3.500 lei cheltuieli judiciare către stat,, dintre care câte 3.000 lei cheltuieli judiciare către stat în faza de urmărire penală.

Mai mult, Vlăducă trebuie să se supună măsurilor de control, tratament sau îngrijire medicală, în special în scopul dezintoxicării, efectuând o dată la 6 luni pe cheltuiala sa la o unitate medicală de specialitate, analizele toxicologice specifice. Cei trei indivizi sunt obligaţi şi la muncă în folosul comunităţii, după cum urmează: Vlăducă –  120 de zile, în cadrul Primăriei Cristian sau Direcţiei de Servicii Sociale (DSS) Braşov, Mihai Gabriel Ciocoiu – 100 de zile, în cadrul Primăriei Braşov sau a DSS Braşov, iar Dan Constantinescu trebuie să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile, în cadrul Primăriei Tărlungeni sau DSS Braşov.

Braşov


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri