Încep lucrările de demolare în Cetatea Râşnov. Pe perioada şantierului, aceasta va rămâne deschisă turiştilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Râşnov a primit la începutul aceste săptămâni proiectul tehnic de reabilitate a Cetăţii Râşnov. Contractul de finanţare. semnat în iulie, anul trecut, se ridică la 13,3 milioane de lei, iar lucrările se vor derula pe o perioadă de 27 de luni.

La începutul acestei săptămâni, Primăria Râşnov a primit proiectul tehnic de reabilitare a Cetăţii Râşnov. Aceasta are la dispozitie 7 zile pentru a-l verifica şi a obţiune avizele. „Suntem în discuţii cu constructorii ca cetatea să nu fie închisă definitiv, ci doar pe zone. Grădina va rămâne însă deschisă pentru turişti şi pentru a se organiza diverse evenimente. Cel mai important este avizul de la Ministerul Culturii, astfel încât tot ce este de dărâmat se va putea face în sezonul rece, respectiv modificările neagreate, făcute pe vremea italianului care a administrat-o în trecut, în zona restaurantului şi lângă fântână”, spune Liviu Butnariu, primarul Râşnovului.

Contractul a fost semnat în iulie, anul trecut, şi a fost finanţat prin fonduri europene, iar valoarea sa este de 16 milioane de lei. Lucrările se ridică la 12,5 milioane de lei, respectiv 13,3 milioane de lei cu tot cu TVA. Acestea se vor derula pe o perioadă de 27 de luni.

Fortăreaţa este magnet pentru turişti

Nu în ultimrul rând, începând din luna octombrie a fost depăşit numărul turiştilor care au vizitat Cetatea Râşnov anul trecut, mai exact 419.120. În momentul de faţă, bilete vândute sunt în număr de 432.000. „Chiar dacă au fost condiţii mai vitrege de ajuns spre Râşnov, evenimentele pe care le-am organizat în Cetate se pare că au avut un efect benefic pentru a atrage turiştii”, afirmă primarul Liviu Butnariu.

Citeşte şi:

FOTO Cetatea Râşnov s-a reîntors la atmosfera medievală. Un film de Hollywood se turnează în incinta fortăreţei

Cetatea Râşnov, cea mai vizitată fortificaţie din Braşov, va fi reabilitată cu fonduri europene

BraşovPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite