Încep lucrările de amenajare a campusului sportiv

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În sfârşit, Primăria Braşov a lansat licitaţia în vederea reparaţiei capitale a clădirii fostului Liceul de Alimentaţie Publică din Uzina 2, care a fost lăsată pradă degradării din 2011, când a fost desfiinţată această unitate şcolară.

Edilii spun că sunt necesare o serie de lucrări de anvergură, începând cu refacerea hidroizolaţiei, termoizolarea clădirii şi schimbarea ferestrelor, dar şi montarea de instalaţii noi. 

Vechea clădire, lăsată de izbelişte, a fost vandalizată, iar tot ce a fost fier a fost furat de la bun început, iar în ultima perioadă s-a trecut şi la furtul cablurilor electrice, dar chiar şi la sustragerea unor bucăţi de parchet sau lambriuri. Astfel, în toate spaţiile ar urma să fie puse pardoseli noi şi înlocuite toate elementele de tâmplărie, aproape toate geamurile fiind sparte.

Ţinând cont că este necesară execuţia unor lucrări complexe, investiţia se ridică la suma de  2.094.627 lei, fără TVA, din care 142.492 lei reprezintă valoarea aferentă lucrărilor diverse şi neprevăzute. Purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov, Sorin Toarcea, a precizat că proiectul este unul multianual, iar lucrările la clădire vor fi definitivate pentru anul şcolar 2016 – 2017. 

Intenţia municipalităţii este ca în locul fostului liceu să fie amenajat un campus sportiv, iar elevii de la liceul de specialitate, care învaţă acum în două locaţii (în Centru şi pe strada Cocorului), să dispună în Uzina 2 de toată infrastructura necesară desfăşurării educaţionale. Astfel, într-o a doua etapă, sunt prevăzute şi lucrări de amenajare a infrastructurii sportive exterioare, respectiv piste de atletism şi scrimă în locul vechilor ateliere şcolare care au fost demolate încă de la finele anului trecut, fiind doar o ruină. Din vechea unitate şcolară a mai rămas întreagă doar sala de sport, care ar putea fi folosită.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite