Grupare de hoţi care folosea metoda bruiajului să fure din maşini anihilată de poliţişti. Suspecţii au fost prinşi când încercat să fugă din ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hoţii foloseau dispozitive de bruiaj. FOTOPoliţie Română.
Hoţii foloseau dispozitive de bruiaj. FOTOPoliţie Română.

Poliţiştii din Braşov, cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale au reuşit să destructureze o grupare de hoţi care furat din maşini folosind metoda bruiajului. cei patru suspecţi au fost arestaţi.

Membrii grupării,trei cetăţeni moldoveni şi un ucrainean cu vârste cuprinse între 45  şi 52 de ani sunt bănuiţi că în ultimele şase luni ar fi sustras diferite bunuri din autoturisme, fapte ce ar fi fost comise pe raza mai multor judeţe, inclusiv Braşov. Hoţii au fost prinşi în timp ce încercau să fugă din ţară.

„Modalitatea prin care aceştia ar fi operat era bruierea sistemului centralizat de închidere în momentul acţionării acestuia de către proprietarul vehiculului, portierele rămânând astfel deblocate. Poliţiştii, cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale, au documentat activitatea celor patru care au fost depistaţi aproape de punctul de trecere a frontierei Petea – Satu Mare.  Bărbaţii au fost escortaţi pe raza judeţului Braşov, au fost reţinuţi pentru 24 de ore şi introduşi în arestul I.P.J. Braşov. Ulterior, instanţa a dispus în cazul acestora arestarea preventivă pentru 30 de zile. Ei sunt cercetaţi în continuare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, într-un dosar penal instrumentat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Braşov“, se arată în comunicatul poliţiştolor.

Cum să vă feriţi de hoţi

Hoţii au metode rapide şi vă pot fura maişina în câteva secunde. Poliţiştii au câteva sfaturi pentru proprietarii de autoturisme. Verificaţi întotdeauna dacă aţi închis bine toate geamurile şi portierele când părăsiţi autoturismul, chiar dacă parcaţi în faţa blocului sau sunteţi în parcarea amenajată a unui hypermarket! Un geam lăsat întredeschis vă poate anula toate celelalte precauţii folosite. Nu lăsaţi pe timpul nopţii, la vedere, pe banchete, obiecte de valoare (poşete, borsete, GPS-uri, detectoare radar, CD-player auto, laptop-uri)! Acestea pur şi simplu vor invita hoţii să vă spargă maşina. Evitaţi să păstraţi în torpedoul maşinii actele de identitate, de firmă, permisul de conducere, cartea de identitate a maşinii, asigurarea, cărţi de credit sau orice alte acte!

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite