FOTO Schi la maxim în Poiana Braşov. Pârtiile din staţiune sunt arhipline

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru prima dată în acest sezon se schiază şi pe pârtiile mai joase, Bradul şi Stadion care au fost luate cu asalt de turişti. Tot în Poiana Braşov, cea mai mare staţiune de schi din România se mai poate schia şi pe toate pârtiile din partea superioară a masivului Postăvarul.

Zăpada căzută de abundenţă în ultimele 24 de ore a fost perfectă pentru turiştii aflaţi în Poiana Braşov. Pentru prima dată în acest sezon au fost deschise şi pârtiile Bradul şi Stadion, pârtii accesibile şi schiorilor mai puţin experimentaţi. Se mai schiază în condiţii foarte bune şi pe pârtiile de altitudine (Kanzel, Sulinar, Drumul Roşu, Lupului, Subteleferic), zăpada fiind îngheţată. Stratul de zăpadă măsoară aproximativ 30 de cm.

Au fost pornite şi toate instalaţiile de transport pe cablu. Biletul pentru urcare/coborâre cu telecabina sau telegondola este de 20 lei/călătorie pentru adulţi şi 10 lei pentru copii, iar un bilet cu o urcare şi o coborâre este 30 de lei pentru adulţi şi 15 lei pentru copii

În cazul cartelelor de acces, acestea vor putea fi achiziţionate şi/sau încărcate cu 6 până la 240 de puncte. Şase puncte costă 25 de lei pentru adulţi şi 13 lei petnru copii, însă costul pentru fiecare punct scade semnificativ dacă sunt achiziţionate pachete cu mai multe puncte De exemplu, o cartelă de 30 de puncte costă 85 de lei pentru adulţi şi 45 de lei pentru copii, iar una de 240 de puncte, 475 de lei pentru adulţi şi 260 de lei pentru copii.

Pentru fiecare urcare în baza cartelei cu puncte, vor fi taxate şase puncte pentru telecabina Capra Neagră şi telegondolă, cinci puncte pentru telecabina Kanzel, patru puncte pentru telecabina Ruia, trei puncte pentru telecabina Lupului, două puncte pentru teleschiurile Bradul şi Ruia sub teleferic, şi un punct pentru teleschiurile Stadion şi Kanzel.

Sunt disponibile şi abonamente. Unul pentru o zi costă 140 de lei pentru adulţi şi 80 de lei pentru copii, unul de o săptămână 530 de lei pentru adulţi şi 275 de lei pentru copii. Unul de zece zile costă 1.000 de lei pentru adulţi şi 600 de lei pentru copii.

Care sunt pârtiile de schi din Poiana Braşov

În Poiană se va schia, în această iarnă pe pîrtia Drumul Roşu, (5,8 kilometri) şi variantele sale, de 2,95 kilometri lungime, pe pîrtia Lupului (2,62 kilometri) şi variantele pentru pîrtia Lupului (1,84 kilometri), pe Sub Teleferic (2,86 kilometri) şi Kanzel (0,80 kilometri)- toate considerate dificile, pe pîrtiile Sulinar (2,82 kilometri) şi variantele sale (1,70 kilometri), de dificultate medie, pe Bradul (0,50 kilometri) şi Stadion (0,10 kilometri), de dificultate uşoară.

Pe aceeaşi temă:

Pârtie de zorbing pentru turiştii amatori de senzaţii tari, în premieră naţională, în Poiana Braşov

FOTO VIDEO Revelionul în Poiana Braşov şi pe Valea Prahovei, de patru ori mai scump ca în Bulgaria. Un sejur de 4 nopţi costă şi 1800 de euro

Cea mai lungă pârtie de schi este în Poiana Braşov

Noua hartă a domeniului schiabil din Poiana Braşov

infografie
BraşovPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite