Pârtie de zorbing pentru turiştii amatori de senzaţii tari, în premieră naţională, în Poiana Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Turiştii care vor veni în această iarnă în staţiunea din Braşov vor putea testa noua pârtie de zorbing, dar vor putea practica şi tubing şi se vor putea da cu sania în deplină siguranţă. Investiţia este realizată de compania Comidor Trust din Braşov şi va fi finalizată până în 20 decembrie.

O astfel de pârtie era absolut necesară în cea mai mare staţiune de sporturi de iarnă din România, atât pentru potenţialul turistic, dar mai pentru a evita accidentele petrecute în sezoanele trecute între schiori şi turiştii care se dădeau cu sania. Primăria Braşov a decis să închirieze unei firme private un teren de 8000 de metri pătraţi situat între Restaurantul Capra Neagră şi Biserica de Lemn, chiar în centrul staţiunii. Aici va fi amenajată o cea mai modernă pârtie de săniuş, tubing şi zorbing din ţară, o zonă de agrement care va putea fi solosită şi vara. Firma privată investeşte 180.000 de lei în amenajarea părtiei pe chetuială proprie. În schimb are dreptul să folosească zona timp de cinci ani şi va plăti o chirie de 2000 de euro pe lună.

Zorbingul, un sport pentru amatorii de senzaţii tari

Noua părtie de săniuş şi culoarele pentru tubing şi zorbing vor oferi posibilităţi de distracţie atât pentru cei mici, dar şi pentru turiştii amatori de senzaţii tari. Pe lângă săniuşul clasic cu care suntem obişnuiţi cu toţii, pe pârtia se vor putea practica alte două sporturi de iarnă extrem de populare în occident.

Astfel turiştii vor putea practica şi tubing, un sport care înlocuieşte sania cu inele gonflabile, care au o viteză mult mai mare la coborârea în pantă. Culoarul va avea de o parte şi de alta mantinele pentru siguranţa turiştilor.

O altă atracţia va fi zona de zorbing, care este nu este pentru cei slabi de inimă. Zorbingul este originar din Noua Zeeleandă, fiind un sport extrem destul de nou care constă în rostogolirea unei persoane aflată într-o sferă transparentă, gonflabilă, de mari dimensiuni (de la 2,6 până la 3,8 metri diametru exterior) pe un teren în pantă. Turiştii trebuie să fie amatori de adrenalină şi să nu sufere de claustrofobie.

image

Trotuar rulant spre vârful pârtiei

Pentru ca accesul să se facă cât mai uşor în vârful pârtiei de săniuş, va fi construit şi un trotuar rulant de 80 de metri cu ajutorul căruia turiştii să se poată deplasa fără a face un efort fizic epuizant. Toată zona va fi iluminată cu ajutorul unor globuri imense, care, pe lângă aspectul specific iernii, vor permite utilizarea pârtiei şi a pistelor şi pe timp de noapte.

„ Pârtia de săniuş va fi o nouă oportunitate de distracţie pentru turişti în staţiunea Poiana Braşov, în special pentru copii, pentru că aveam nevoie de un loc special amenajat şi pentru sănii, astfel ca să fie evitate incidentele neplăcute. Încercăm ca şi prin aceste amenajări să diversificăm oferta de servicii pentru petrecerea timpului liber în Poiana Braşov, o staţiune extreme de căutată în sezonul de iarnă“, a declarat primarul Braşovului, George Scripcaru.

Pârtia va putea fi practicabilă şi vara, când locul zăpezii va fi luat de un covor de cauciuc de culoare verde pentru a fi în ton cu aspectul staţiunii în anotimpul călduros.

Pe aceeaşi temă:

Cât ne va costa să schiem sezonul acesta în Poiana Braşov. Cu 2000 de lei puteţi închiria o pârtie

FOTO VIDEO Revelionul în Poiana Braşov şi pe Valea Prahovei, de patru ori mai scump ca în Bulgaria. Un sejur de 4 nopţi costă şi 1800 de euro

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite