FOTO Primul Muzeu al Filmului Istoric din România şi Europa de Est se va  deschide în Cetatea Râşnov

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cetatea Râşnov a avut anul trecut 200.000 de de vizitatori. FOTOAdevărul.
Cetatea Râşnov a avut anul trecut 200.000 de de vizitatori. FOTOAdevărul.

Proiectul, în valoare de 100.000 de lei, va fi finalizat anul acesta. Muzeul va permite vizitatorilor să facă o călătorie virtuală în timp prin intermediul peliculelor istorice.

Muzeul va fi amenajat în Cetatea Râşnov. „Fortificaţia a fost decorul preferat pentru regizorii care au făcut diverse filme istorice, de-a lungul anilor. Din 2009, am început să organizăm şi Festivalul Filmului Istoric şi de fiecare dată am făcut şi câte o expoziţie cu această tematică. Astfel, am strâns până acum o serie de afişe şi documente cu privire la aceste filme“, a explicat istoricul Nicolae Pepene. În cetate s-au filmat printre alte peliculele Dacii şi Nemuritorii.

Muzeul va avea trei săli. Una va fi dedicată filmului românesc, în cea de a doua se vor expune obiecte preţioase de recuzită, iar în cea de-a treia se vor face proiecţii de film şi conferinţe. Nicolae Pepene doreşte ca în august să iabă loc prima expoziţie în acest muzeu.

Coif din filmul Dacii

La Râşnov vor fi expuse obiecte de recuzită  din filmele româneşte devenite deja celebre. „Avem, de exemplu, un coif, din filmul Dacii, primul film istoric românesc, produs în 1966, coif ce este de fapt o copie după unul descoperit în 1929 la Coţofeneşti“, a mai spus Nicolae Pepene. În plus Oana Pellea va pune dispoziţie o serie de poze cu Amza Pellea, dar şi obeicte de recuzită, care vor putea fi apoi admirate în Muzeul Filmului din Cetate.

BraşovPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite