Fostul şef al Poliţiei Rutiere Braşov a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare pentru fapte de corupţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Claudiu Tămârjan a fost timp de zece ani şeful Poliţiei Rutiere Braşov. FOTOArhivă.
Claudiu Tămârjan a fost timp de zece ani şeful Poliţiei Rutiere Braşov. FOTOArhivă.

Procesul de la Tribunalul Braşov a fost unul rapid. După nouă luni de înfăţişări, Claudiu Tâmârjan a fost condamnat cu suspendare, iar sentinţa are toate şansele să rămână definitivă deoarece nu a fost contestată nici de avocaţii apărării şi nici de procurori.

Tămârjan a primit trei ani de închisoare cu suspendare pentru trafic de influenţă, instigare la abuz în serviciu, folosirea de informaţii secrete. În acelaşi dosar au au mai fost judecaţi alţi 12 agenţi de poliţie, dar şi oameni de afaceri. Toţi au primit pedepse cu suspendare. Sentinţa dată de magistraţii Tribunalului Braşov nu a fost constată de nicio parte din dosar, nici de apărare şi nici de acuzare. Înainte să fie arestat şi trimis în judecată Claudiu Tămârjan a fost timp de zece ani şeful Poliţiei Rutire Braşov. Acum este şi-a pierdut definitive postul deoare a fost condamnat.

Claudiu Tâmârjan a fost acuzat că a creat un sistem infracţional foarte bine pus la punct, oferind protecţie mai multor persoane din mediile oamenilor de afaceri şi funcţionarilor publici.

„Această protecţie se materializa în sensul nesancţionării contravenţionale sau penale de către personalul din subordine, în schimbul unor foloase materiale, oferite şi remise ori de câte ori lucrătorul de poliţie avea nevoie. Sistemul creat de suspect era unul foarte bine pus la punct, în sensul că, fără prea multe explicaţii fiecare persoană înţelegea ce anume are de făcut. Astfel, în urma unui simplu apel telefonic efectuat de către persoanele care îi solicitau ajutorul, suspectul Tămîrjan Claudiu contacta agentul de poliţie din teren, aparent fără legătură cu fapta constatată, transmiţând un cod. La rândul său agentul de poliţie transmitea un mesaj în sensul că a înţeles ordinul. De multe ori, un simplu semnal (beep) a fost de natură să-l determine pe lucrătorul de poliţie să-şi încalce atribuţiile de serviciu“, se arată în rechizitoriul procurorilor.

În plus şeful Poliţiei Rutiere Braşov anunţa persoanele pe care le proteja despre locul unde se desfăşoară controale, iar firmele vizate evitau astfel să fie sancţionate în vreun fel. Potrivit procurorilor Claudiu Tămârjan a pretins şi a primit în schimbul protecţiei oferiteun card pentru combustibil; -material lemnos pentru imobilul în care locuieşte; produse din carne; băuturi carbogazoase; whisky pentru o petrecere şi păstrăvi.

BraşovPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite