Fostele active ale uzinei Rulmentul, transferate de Guvern în proprietatea oraşului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Uzina Rulmentul Braşov

Guvernul a hotărât transferarea activelor fostei uzine Rulmentul către municipalitate, care intenţonează să amenajeze pe fosta platformă industrială un parc industrial.

Primăria trebuie să facă următorii paşi pentru a viabiliza fosta zonă industrială. Primul lucru care ar trebui făcut este înfiinţarea unei societăţi comerciale patronată de Consiliul Local, care să se ocupe de viitorul parc industrial.

Întrucât municipalitatea a devenit acum proprietară pe fostele hale, se pot accesa fonduri nerambursabile pentru amenajarea aici a Muzeului Industriei Braşovene, dar şi un parc tehnologic şi un parc de software. Ultima discuţie pe această temă a fost purtată pe această temă când au fost cei de la Agenţia de Dezvoltare Rregională Centru la Braşov, iar discuţiile au vizat exact această problemă, a proprietăţii, care acum este rezolvată.

În parcul industrial vor putea fi oferite facilitaţi investitorilor, care vor crea locuri de muncă. În afara obinerii de finanţări europene, din sesiunea 2014 – 2020, nu ar trebui exclusă nici ideea unui parteneriat public-privat la care să participe viitorii investitori.

Edilii au estimat că investiţia ar fi cuprinsă între 20 şi 25 de milioane de euro.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite