Festivalul Internaţional de Reconstituire Istorică tranformă centrul Braşovului în câmp de luptă. În prim plan, un război purtat de Napoleon

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A doua ediţie a Festivalul Internaţional de Reconstituire Istorică are ca temă „Asaltul Cetăţuii”, abordând luptele purtate de ostaşii de naţionalitate română din armata habsburgică în timpul campaniilor napoleoniene, din anii 1792 – 1815.

Activităţile se vor desfăşura în Piaţa Sfatului, în apropierea clădirii Muzeului de Istorie unde va fi amenajată o tabără militară de epocă în care participanţii, aparţinând unor asociaţii de reconstituire istorică din România, Republica Cehă şi Ungaria, vor efectua demonstraţii şi  prezentări legate de tradiţiile militare de la începutul secolului al XIX-lea.

Asociaţia „6 Dorobanţi“ alături de alţi 100 de membri ai unor grupuri de reenactment din România, Cehia şi Ungaria vor reconstitui lupte care au schimbat cursul istoriei. Tema evenimentului din acest an, „Asaltul Cetăţuii“, este legată de aniversarea a 220 de ani de la luptele purtate în Italia de Nord, în 1796-1797, împortiva trupelor revoluţionare franceze comandate de generalul Napoleon Bonaparte, de unităţile austriece în rândul cărora erau înrolaţi numeroşi români recrutaţi din ţinuturile româneşti ale monarhiei habsburgice. 

Asociaţia „6 Dorobanţi“ reconstituie unităţi ale armatei române din perioada Revoluţiei de la 1848, din epoca lui Alexandru Ioan Cuza (1859-1866), din vremea Războiului de Independenţă (1877-1878) şi a Războiului cel Mare (1916-1918), precum şi ale unor armate străine din secolul al XIX-lea, cum ar fi armata franceză din epoca napoleoniană şi armata confederată din perioada Războiului de Secesiune.

Luptă la Cetăţuia Braşovului

La manifestarea de la Braşov, cei 20 de membri ai asociaţiei vor fi echipaţi în uniforme ale infanteriei şi artileriei franceze din epoca revoluţionară. Împreună cu colegii din asociaţiile din Cehia vor forma un pluton de infanterie, după toate prevederile regulamentare din 1791, cu care vor face demonstraţii de instrucţie de front, patrulări prin centrul istoric al Braşovului, prezentări de uniforme şi echipament, iar în sera zilei de sâmbătă, va reconstitui o luptă cu trupele habsburgice, la Cetăţuia Braşovului, folosind efecte pirotehnice. 
 

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite