Festivalul Internaţional al Muzicii de Cameră, la a 40-a ediţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Societatea filarmonică a avut primul concert la 6 mai 1878, aceasta fiind practic data de înfiinţare a Filarmonicii Braşov. După multe transformări, trece în subordinea Consiliului Local Braşov în anul 1994 conform Deciziei Consiliului Judeţean Braşov nr. 33/1994. Conform HCL nr. 121/2007, Filarmonica Braşov, este încadrată ca instituţie de concerte.

În anul 1970 are loc prima ediţie a “Festivalului Internaţional al Muzicii de Cameră”, din iniţiativa maestrului Ilarion Ionescu-Galaţi, fiind unul dintre cele mai vechi festivaluri de gen din Europa şi, totodată, unul dintre proiectele cu impact asupra vieţii culturale a Braşovului. De-a lungul timpului, festivalul s-a bucurat de prezenţa unui număr impresionant de artişti români şi străini, fiind o demonstraţie de muzică susţinută la un excelent ritm al calităţii.

Acest festival are ca scop menţinerea şi promovarea muzicii de cameră româneşti şi universale din toate epocile şi stilurile, creşterea prestigiului instituţiei şi menţinerea acesteia în circuitul valorilor artistice contemporane.

“Festivalului Internaţional al Muzicii de Cameră” este un eveniment artistic de amploare prin care Filarmonica Braşov, ca instituţie de prestigiu în lumea muzicală, contribuie în mod substanţial la imaginea culturală a Braşovului.

Ediţia din acest an va fi cea de-a XL-a şi este intitulată Festivalul Internaţional al Muzicii de Cameră “Braşov MAI Cultural”, urmând să aibă loc în perioada 5 – 14 mai 2017. Au fost invitate şi au confirmat prezenţa la festival orchestre de cameră de valoare: Ansamblul Violoncellissimo, Orchestra de Cameră Franz Liszt (Ungaria), Kamerata Kronstadt, Orchestra de Cameră Radio şi Orchestra de Cameră a Filarmonicii Braşov.

Finanţarea Filarmonicii  Braşov  se realizează din venituri proprii şi din subvenţii acordate de la bugetul local, prin bugetul Municipiului Braşov. Având în vedere faptul că Primăria Braşov a sprijinit în mod constant desfăşurarea Festivalului Internaţional al Muzicii de Cameră, organizat de Filarmonica Braşov, Consiliul Local va discuta la şedinţa de la sfârşitul lunnii martie alocarea sumei de 80.000 lei din bugetul local pentru desfăşurarea celei de-a 40-a ediţii a Festivalului Internaţional al Muzicii de Cameră.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite