Festivalul Filmului European soseşte mâine la Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cinefilii vor viziona, gratuit, cele mai importante producţii cinematografice. Timp de patru zile, la Centrul Cultural „Reduta", din Braşov, vor rula cele mai bune 10 filme europene, produse în ultimii doi ani.

Festivalului Filmului European (FFE) a devenit deja o tradiţie în România. Ajuns la cea de-a XIV-a ediţie, iar la Braşov la cea de-a doua, Festivalul oferă cinefililor ocazia de a se bucura de câteva dintre cele mai importante filme europene ale momentului, în perioada 13-16 mai. Scopul Festivalului de Film European este acela de a deschide uşa către permanentul dialog dintre cinematografiile naţionale europene şi să cultive publicul cinefil din România.

Ca urmare a succesului pe care Festivalul l-a avut anul trecut la Braşov, am decis ca anul acesta să prelungim durata de desfăşurare cu o zi. Printre surprizele pregătite pentru această ediţie se numără prezenţa pentru prima oară în cadrul Festivalului a Israelului şi a Serbiei cu fimele „Nu totul depinde de mărime", regia Sharon Maymon şi „Iubire şi alte crime", regia Stefan Arsenijević", a declarat Ariadna Ponta, directorul Festivalului.

Colecţia de anul acesta a festivalului, care colindă cinci oraşe din România, este completată cu o selecţie din filmele prezentate în ediţiile anterioare ale FFE, o „colecţie vintage", care oferă şansa doritorilor de a revedea, poate cu alţi ochi, unele dintre poveştile care au trecut proba timpului.

Seară  de gală

Primul film care va deschide seara de gală a Festivalului de Film European de la Braşov va fi pelicula comică „Vrei să ne căsătoreşti", filmată în Elveţia. În regia lui Micha Lewinsky, filmul care va rula joi, începând cu ora 19.30, prezintă drama lui Rahel Hubli. Femeia lucrează ca ofiţer al stării civile într-un oraşel din Elveţia, iar viaţa ei personală nu este idilică, pentru că soţul ei îşi petrece mai tot timpul la serviciu, iar ea este prea obosită și preocupată pentru a-i mai da atenţie fiului ei, Flo.

Totul se schimbă atunci când Ben, prietenul ei din copilărie, acum compozitor de muzică pop, se întoarce în oraş. Aceasta este ziua în care Rahel îşi aduce aminte cum e să fii îndrăgostit, dar şi perioada în care află că Ben urmează să se căsătorească cu o tânără actriţă de cinema. Şi mai dramatic este faptul că ea va fi cea care va oficia această căsătorie.

Filmul „Vrei să ne căsătoreşti" a câştigat, în 2009, premiul publicului la Festivalul de film de la Biberach, Germania, iar în 2010 premiul pentru „Cea mai bună actiţă" (Marie Leuenberger), în cadrul Premilor filmului elveţian.

Accesul publicului este gratuit în sala Centrului Cultural Reduta, iar de la Braşov, filmele din cadrul festivalului vor ajunge la Iaşi, Târgu-Mureş şi Timişoara.

Programul Festivalului

Vineri

Ora 17.00 „Nu totul depinde de mărime..." (Israel)

Ora 19.00 „Iubire şi alte crime" (Serbia)

Ora 21.00 „Lumea e mare, iar salvarea se ascunde după colţ" (Clorofilm)

Sâmbătă

Ora 19.00 „Cameleon" (Ungaria)

Ora 21.00  „Flammen & Citronen" (Danemarca)

Duminică

Ora 15.00  „Tatăl copiilor mei" (Franţa)

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite