Femeia care şi-a decapitat bebeluşul, internată definitiv la psihiatrie

0
0
Monica Iudeanu a fost prezentată magistraţilor cu propunere de arestare Foto. Stelian Grăjdan
Monica Iudeanu a fost prezentată magistraţilor cu propunere de arestare Foto. Stelian Grăjdan

Femeia care şi-a decapitat, în luna februarie, bebeluşul de şase luni va rămâne internată definitiv într-un spital de psihiatrie.

Decizia a fost luată de Curtea de Apel Braşov, care a respins, joi, recursul formulat de aceasta la decizia Tribunalului pentru Minori şi Familie Braşov care decisese internarea ei.

Judecătorii Curţii de Apel Braşov au rămas în pronunţare, din 8 noiembrie, în acest dosar, iar joi au respins recursul formulat de femeie împotriva sentinţei Tribunalului pentru Minori şi Familie Braşov care a decis internarea definitivă a acesteia într-un spital de psihiatrie.

Decizia instanţei este definitivă şi irevocabilă.
Tribunalul pentru Minori şi Familie Braşov a decis, în 4 septembrie, ca Monica Iudeanu să fie internată definitiv într-un spital de psihiatrie. În plus, instanţa a hotărât să sesizeze Direcţia Generală pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului pentru ca ceilalţi şase copii ai familiei Iudeanu să fie monitorizaţi pentru a se stabili dacă este necesară instituirea unor măsuri speciale de protecţie a lor.

Decizia a fost însă atacată cu recurs, Monica Iudeanu solicitând să fie eliberată pe motiv că nu a fost conştientă în momentul în care şi-a decapitat cu un satâr bebeluşul de şase luni.

Femeia a fost iniţial internată la Spitalul de Neuropsihiatrie Braşov, fiind ulterior transferată la Spitalul de Psihiatrie din oraşul Ştei, judeţul Bihor.
Rezultatul expertizei medico-legale efectuate la Institutul de Medicină Legală "Mina Minovici" din Bucureşti a stabilit că, în momentul comiterii crimei, femeia nu avea discernământ.

Femeia şi-a ucis bebeluşul în 24 februarie, decapitându-l cu un satâr, apoi ea şi-a motivate gestul invocând versete din Vechiul Testament şi spunând că l-a adus ca jertfă lui Dumnezeu.

Braşov


Ultimele știri
Cele mai citite