Experienţă faină la Braşov: infirmi ajutaţi să facă sport la Alpin Film Festival. „Au căpătat dinamică“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Persoanele cu dizabilităţi s-au putut bucura de o plimbare cu caiacul pe lacul din Noua FOTO I.B.
Persoanele cu dizabilităţi s-au putut bucura de o plimbare cu caiacul pe lacul din Noua FOTO I.B.

Mai multe persoane cu dizabilităţi au învăţat să-şi păstreze echilibrul şi apoi chiar să vâslească într-un caiac. Experienţa li s-a părut minunată şi o recomandă şi altora.

Mai bine de 10 persoane cu dizabilităţi s-au bucurat de o experienţă inedită pe lacul din cartierul Noua din Braşov. Organizatorii Alpin Film Festival au adus mai multe caiacuri cu care persoanele care se deplasează în fotolii rulante şi nevăzătorii s-au plimbat mai bine de o oră.  

„Ne-am gândit ca la Alpin Film Festival, festival de film şi educaţie montană, să dedicăm o zi sporturilor dedicate persoanelor cu dizabilităţi, care, în ultimul timp, în România au căpătat o foarte mare dinamică. 

Foarte multe persoane cu dizabilităţi practică sporturile outdorr şi aceasta se vede şi di nrezultatele excelente cu care s-au întors mai mulţi compatrioţi de la Jocurile Paralimpice. 

Din acest motiv ne-am gândit că e foarte bine să-i vedem şi să-i încurajăm să practice aceste sporturi. De această dată este vorba de caiac, aici, la Noua”, a declarat organizatorul evenimentului, Dan Burlac.

Toţi cei care au practicat pentru scurt timp sportul care a adus atâtea rezultate remarcabile României la Jocurile Olimpice au fost plăcut impresionaţi după ce au făcut câteva ture de lac. 

„Este o experienţă cu totul şi cu totul nouă, mai ales pentru persoanele cu dizabilităţi motorii pentru că, într-adevăr, se schimbă foarte mult din datele problemei, punctul de echilibru şi altele. Per total, este o experienţă faină şi ar trebui ca mult mai multe persoane să încerce acest tip de activitate”, a spus unul dintre sportivii în fotoliu rulant.

„Salut! Eu sunt Alex Benchea şi am 22 de ani. Îmi place foarte mult şi este a cincea oară când ies cu caiacul şi mă distrez foarte bine. Mie îmi place viteza, doar că aici e un pic cam mic lacul şi îmi strigau mereu organizatorii să o las mai moale”, a spus alpinistul nevăzător care a ajuns recent pe vârful Elbrus, venit şi el să se distreze la lacul din Noua.

„Senzaţia este deosebită. N-am mai fost până acuma decât cu barca, poate, când eram mic şi eram curios să ştiu cum e caiacul şi cum se manevrează”, a spus un alt sportiv nevăzător. 

După experienţa cu caiacul, organizatorii Alpin Film Festival i-au invitat pe braşovenii cu dizabilităţi în Piaţa Brassai, unde a fost adus un perete pentru căţărat. 

Vă mai recomandăm:

Factură uriaşă la Electrica, pentru o bătrână care locuieşte în străinătate

Costumele populare din sudul Transilvaniei nu sunt făcute în casă, în ultimele două secole. Povestea incredibilă a salvării iei de Săsăuş

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite