Etapele de Cupa Mondială la Sărituri cu Schiurile de la Râşnov au fost reprogramate la începutul lunii martie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cupa Mondială la Sărituri cu Schiurile este pentru a patra oară la Râşnov.
Cupa Mondială la Sărituri cu Schiurile este pentru a patra oară la Râşnov.

Cele mai bune săritoare cu schiurile din lume se vor întrece pe trambulinele de pe Valea Cărbunării în 3 şi 4 martie. Competiţia trebuia să aibă loc weekendul trecut, dar a fost anulată din cauza lipsei zăpezii.

Federaţia Internaţională de Schi şi Biatlon a anunţat că cele două etape din Cupa Mondială la Sărituri cu Schiurile de la Râşnov au fost reprogramate în 3 şi 4 martie imediat după Jocurile Olimpice de Iarnă din Coreea de Sud. Competiţia trebuia să aibă loc weekendul trecut, dar a fost anulată din cauza lipsei zăpezii. La eveniment vor participa sportive din 14 ţări, iar competiţia va fi transmisă live în 50 de ţări.

Frumuseţea şi valoarea bazei de sărituri cu schiurile de la Râşnov este apreciată la nivel mondial. Astfel Râşnovul a fost inclus în elita celor 20 locaţii unde se desfăşoară Cupa Mondială Feminină de Sărituri cu Schiurile. La baza sportivă de pe Valea Cărbunării din Râşnov sunt patru trambuline de sărituri cu schiurile, cea mai mare având dimensiunea de 100 de metri. Investiţia în complexul sportiv de la Râşnov se ridică la 13 milioane de euro. Nouă milioane de euro au fost alocate de Primăria Râşnov, iar restul sumei provine de la un partener privat. Baza de sărituri cu schiurile de la Râşnov i-a impresionat pe reprezentanţii Federaţiei Internaţionale de Schi (FIS). Trambulinele au fost inscluse într-un album alături de alte 44 de baze sportive, din totalul celor 1460 existente în lume. În albumul, care este editat în patru limbi (engleză, franceză, germană şi rusă) sunt prezentate şi fotografii cu aceste trambuline. Trambulinele la Râşnov sunt unicat în România.

BraşovPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite