Edilii braşoveni vor mai multă verdeaţă, în locul asfaltului, în intersecţiile din zona centrală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reprezentanţii Primăriei iau în calcul şi reconfigurarea zebrelor, astfel ca traficul să se desfăşoare mai fluent, dar şi în condiţii de siguranţă. Foto: Ionuţ Dincă
Reprezentanţii Primăriei iau în calcul şi reconfigurarea zebrelor, astfel ca traficul să se desfăşoare mai fluent, dar şi în condiţii de siguranţă. Foto: Ionuţ Dincă

Încă din vara anului trecut se discută despre o posibilă resistemtizare a traficului rutier în intersecţia de lângă Primăria Braşov, astfel încât să se asigure o mai bună fluenţă, atât în ceea ce priveşte circulaţia autovehiculelor, cât şi a pietonilor.

Recent, în această zonă, reprezentanţii Direcţiei Tehnice din cadrul Primăriei au trasat cu vopsea pe carosabil câteva marcaje în vederea modificăriii actualei configuraţii a intersecţiei, care a fost de altfel amenajată provizoriu în urmă cu mai mulţi ani.

Trecerea de pietoni, nu-şi găseşte încă locul

Astfel, în locul separatoarelor de sens din plastic, ar urma să fie amenajate scuaruri verzi. „Prin amenajarea acestor scuaruri se doreşte asigurarea unei circulaţii fluente a traficului, dar şi amenajarea unor zone verzi în intersecţie”, a explicat purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov, Sorin Toarcea. În ceea ce priveşte mutarea trecerii de pietoni, Toarcea a precizat că, deocamdată, acest lucru este încă la stadiul de discuţie. „Se caută cea mai bună variantă pentru a asigura acces facil pietonilor, dar şi pentru ca traficul rutier să se desfăşoare cu fluenţă”, a precizat Toarcea. În varianta iniţială de resistematizare, se propunea mutarea trecerii în dreptul intrării în Primărie spre Evidenţa Populaţiei (Casa Căsătoriilor) şi chiar instalarea unui semafor cu buton.

Mutarea zebrei din Bartolomeu, încă la nivel de discuţii

O altă resistematizare a traficului rutier este propusă şi în Bartolomeu, la intersecţia dintre străzile Lungă – Stadionului şi Calea Făgăraşului. Şi în această zonă au fost trasate câteva marcaje provizorii, intenţia fiind aceea de a muta actuala zebră de pe Calea Făgăraşului, dintre Biserică şi Gară, mai aproape de sensul giratoriu. Şi această resistematizare este în discuţie de mai mult timp, ţinând cont că este vorba de o zonă cu trafic intens. „Trebuie găsită cea mai bună soluţie, astfel încât traversarea străzii să se facă în condiţii de siguranţă. În acest sens, trebuie amenajată o zonă de aşteptare pentru pietoni, între sensurile de mers, iar aceasta trebuie să fie adecvată ca şi dimensiuni pentru ptraficul pietonal din zonă. Încercăm să găsim o soluţie care să fie fie optimă pentru toate categoriile de participanţi la trafic, astfel încât să nu se impună îngustarea benzilor pentur amenajarea acestui scuar”, a explicat Sorin Toarcea.

Citeşte şi:

Giratoriile din Braşov – motiv de titlu „Capitala verde a României“

Noi sensuri giratorii au fost avizate de către membrii Comisiei de Circulaţie pe străzile Braşovului

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite