Două noi străzi de legătură, construite în cea mai importantă zonă comercială şi de dezvoltare imobiliară a Braşovului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şi pe bulevardul care face legătuira cu această nouă zonă de interes a Braşovului au demarat lucrările de lărgire a carosabilului cu încă o bandă. Foto: Ionuţ Dincă
Şi pe bulevardul care face legătuira cu această nouă zonă de interes a Braşovului au demarat lucrările de lărgire a carosabilului cu încă o bandă. Foto: Ionuţ Dincă

Două noi străzi ar urma să fie amenajate pe fosta platformă industrială Tractorul. Acestea vor deservi ansamblul rezidenţial Coresi Avantgarden, urmând de altfel să creeze şi o nouă legătură între strada Turnului şi străzile Zaharia Stancu (Drumul Coresi) şi 13 Decembrie.

Cele două noi străzi proiectate ar urma să fie amenajate în cea mai aglomerată zonă a Braşovului, care este într-o continuă dezvoltare imobiliară, fiind considerat un „El Dorado” de la poalele Tâmpei. Pentru cele două noi străzi propuse, care vor purta numele scriitorilor Tudor Arghezi şi Camil Petrescu, Direcţia Tehnică din cadrul Primăriei Braşov a obţinut certificatele de urbanism care sunt necesare în vederea depunerii şi celorlalte avize pentru autorizaţia de construire.

Trei soluţii de proiectare pentru noul pasaj hobanat

Strada Tudor Arghezi ar urma să facă practic legătura cu viitorul pasaj hobanat, care este proiectat în această zonă. Firma care a realizat studiul de fezabilitate pentru acest proiect a propus trei soluţii de proiectare, care urmează să fie discutate şi cu specialiştii în vederea definitivării proiectului tehnic. Una este cu pasaj drept pe lângă Sala Sporturilor (din dreptul terenurilor de tenis) şi va ajunge pe noua stradă Tudor Arghezi, care este în curs de realizare pe fosta platformă industrială Coresi şi va face legătura cu strada Zaharia Stancu (Drumul Coresi), la giratoriul de la capătul noilor blocuri.

A doua variantă prevede ocolirea staţiei de transformare, astfel că pasajul ar avea o curbură. Ultima variantă presupune amenajarea unui pasaj subteran pe B-dul Gării, respectiv pentru cei care vor să îşi continue drumul către Făget şi astfel să se poată face racordul cu cele două benzi de urcare pe pasaj. Coborârea în zona Coresi ar urma să se facă pe strada Tudor Arghezi cu ieşire spre sensul giratoriu de pe Drumul Coresi, din zona fabricii SUDV.

Citeşte şi:

 

Cum arată proiectul primului pasaj hobanat al Braşovului. O parte din Bulevardul Gării trece în subteran

Dezvoltatorii imobiliari au promis că vor asfalta străzile din Tractorul

Braşov



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite