Doi câini, uitați la cumpărături într-un hipermarket din Brașov. Cum a fost sancționat stăpânul lor

0
0

Doi câini de talie mare, Athos și Bruno, au fost uitați de stăpânul lor la un magazin din Brașov. Cu toate că animalele erau liniștite și nu păreau periculoase, angajații au cerut ajutorul jandarmilor. 

Athos și Bruno au ajuns la magazin FOTO IJJ Brașov
Athos și Bruno au ajuns la magazin FOTO IJJ Brașov

Jandarmii brașoveni au fost chemați la un centrul comercial din oraș pentru o intervenție mai puțin obișnuită. Doi câini de talie mare au ajuns într-unul din magazinele Kaufland din Brașov și, deși nu păreau periculoși, angajații le-au solicitat jandarmilor să intervină pentru prevenirea evenimentelor nedorite.

„Astăzi, am fost sesizați printr-un apel efectuat prin sistemul unic de urgență 112, de reprezentanții unui magazin, că în zona comercială a acestuia se află doi câini de talie mare, care păreau a fi neînsoțiți si care pot fi periculoși pentru clienți”, a anunțat Luiza Dănilă, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Jandarmi Brașov.

Jandarmii brașoveni s-au deplasat de urgență la locul solicitării, cele sesizate confirmându-se. Animalele erau speriate, dezorientate, dar nu erau agresive, potrivit jandarmilor.

„Jandarmii au scos animalele din zona comercială pentru a nu fi pus nimeni în vreun pericol și după identificarea proprietarului cu ajutorul angajaților Serviciului de Gestionare a Câinilor fără Stăpân din cadrul Primăriei Brașov, au luat legătura cu acesta pentru a-i înapoia animalele. Bruno și Athos au ajuns în siguranță acasă după scurta lor aventură”, a mai precizat Luiza Dănilă.

Jandarmii brașoveni i-au aplicat proprietarului celor doi câini și o sancțiune contravențională, în valoare de 200 lei, pentru încălcarea unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

În mai multe țări din Europa de Vest este ceva obișnuit ca proprietarii de animale să meargă cu câinii la magazin și sunt semnalizate doar locurile în care aceștia nu au voie. Bruno și Athos ar fi fost ceva obișnuit într-un hipermarket din Perugia, de exemplu, unde ar fi putut să-și însoțească proprietarul în magazin.

Din păcate, în România există mulți câini fără stăpân, iar mulți dintre proprietarii de animale nu le vaccinează sau deparazitează și, astfel, prezența lor în apropierea oamenilor poate însemna transmiterea unor boli sau paraziți. Din acest motiv, la noi este mai dificil să fie acceptați câinii la magazin.

Braşov


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri