Doar doi alergători vor participa la această ediţie a Crosului 15 Noiembrie. Ce a păţit unul dintre aceştia
0Unul din cei doi alergători care ar fi trebuit să ducă tradiţia crosului 15 Noiembrie mai departe s-a îmbolnăvit de Covid şi va fi înlocuit de un maratonist.
A 32-a ediţie a Crosului 15 Noiembrie se va desfăşura anul acesta într-un format restrâns. Conducerea Asociaţiei 15 Noiembrie 1987 nu a vrut să piardă continuitatea celei mai vechi competiţii de atletism din România, care s-a desfăşurat fără întrerupere din 1990.
„Noi ne-am hotărât să alerge doi oameni de-ai noştri, din asociaţie, doi seniori, respectiv unul de 68 de ani şi altul de 64 de ani, numai că, acum două zile, unul dintre cei doi a fost depistat cu Covid şi nu mai poate să alerge, astfel că va fi înlocuit de maratonistul care a alergat anul trecut pentru noi”, a precizat Marius Boeriu, preşedinte Asociaţia 15 Noiembrie 1987.
La finalul traseului se va organiza şi o mică festivitate de premiere. Pe lângă tradiţionalul cros, la troiţa de la Spitalul Judeţean se vor putea depune coroane în memoria celor care au căzut în lupta împotriva comunismului.
„Pe parcursul întregii zile de 15 noiembrie, cei care doresc să aducă un omagiu celor car enu mai sunt dintre novembrişti o pot face în ziua de 15 noiembrie. Noi o să fim acolo, o parte dintre membrii noştri, începând cu ora 11:00”, a mai spus Marius Boeriu.
15 Noiembrie 1987 este ziua în care Braşovul a apărut pe lista oraşelor care au luptat împotriva comunismului. Revolta muncitorilor de la Uzina de Autocamioane a deschis drumul spre Revoluţia din 1989, în urma căreia poporul român şi-a recâştigat libertatea cotropită de regimul comunist instaurat după ce de Al Doilea Război Mondial.
Vă mai recomandăm: