Disperare la spitalele braşovene. „Cu toate că acum îi internăm doar pe cei care au nevoie neapărat de internare, nu mai avem niciun loc”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ambulanţele au stat din nou la coadă la Spitalul de Boli Infecţioase din Braşov FOTO g4media
Ambulanţele au stat din nou la coadă la Spitalul de Boli Infecţioase din Braşov FOTO g4media

Dacă în primele trei valuri ale pandemiei Spitalul de Boli Infecţioase Braşov interna toate persoanele care ajungeau aici cu covid şi tot mai erau locuri, de această dată sunt internate doar cazurile care nu pot fi tratate decât în spital şi, cu toate acestea, nu mai sunt locuri

Peste 100 de persoane infectate cu SARS-CoV-2 ajung, zilnic, la Spitalul de Boli Infecţioase din Braşov. Managerul spitalului spune că situaţia este cu atât mai gravă cu cât internate sunt doar cazurile severe şi grave, astfel că numărul celor care merg la spital este mult mai mare. 

„Spitalele din zona Braşovului, după cum se poate lesne observa, sunt pline. Aproape toţi cei care ajung la noi sunt pe oxigen, suntem supraaglomeraţi, pacienţii stau şi pe scaune, şi pe canapele, aşteptând să găsim un loc unde să fie internaţi. Dacă vorbim numai de evaluările persoanelor pozitive pe care le trimite DSP-ul, ieri, de exemplu, am avut 60, în total. Persoane prezentate în camera de gardă sunt peste 100 pe zi”, a dezvăluit Emil Mailat, manager Spitalul de Boli Infecţioase Braşov.

Braşovul a ajuns să înregistreze în fiecare zi multe sute de infectări. Din păcate, un procent foarte ridicat îl reprezintă cei care ajung să fie cazuri medii sau severe, fapt care face ca misiunea cadrelor medicale să fie una extrem de dificilă. 

„La ora actuală, tot ceea ce avem noi pe spital este mediu sau sever. Nu ştiu să despre cei care vin în camera de gardă şi sunt trimişi acasă, deoarece nu au necesar de internare, asta nu ştiu să vă zic. Dar, ce vă pot spune este că, la ora actuală sunt 74 de pacienţi mediu sau sever în Spitalul de Boli Infecţioase. Şi aici numai din aceştia ajung şi majoritatea spitalelor au numai pacienţi mediu sau sever. Nu mai este ca în celelalte valuri, când dacă aveai o problemă, te internam ca să fim siguri. Acum intră numai cine are nevoie neapărat să fie internat şi, cu toate acestea, nu mai avem locuri”, a mai precizat Emil Mailat.

Cu puţin timp înainte de prânz, la Spitalul de Boli Infecţioase numărul ambulanţelor care aduseseră persoane infectate în stare gravă, la un moment dat, era de 5, iar al celor veniţi cu alte mijloace de transport era de mai multe zeci. 

Vă mai recomandăm:

A fost închis restaurantul din Braşov care sfida restricţiile şi-i primea şi pe clienţii nevaccinaţi

Festivalul Gorunului de la Mercheaşa. Ce surprize îi aşteaptă pe cei ce merg la sărbătoarea copacului de 900 de ani 

Braşov



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite