De mâine, se reiau ridicările de maşini, la Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei cinci agenţi de la Poliţia Rutieră, cercetaţi pentru nereguli în activitatea de ridicări maşini, nu au fost suspendaţi din funcţii. Ridicările de maşini vor fi reluate marţi cu aceeaşi poliţişti şi cu aceleaşi societăţi care au în continuare contract cu Regia Autonomă de Transport Braşov.

După descinderile care au avut loc joi la sediul RAT Braşov şi la sediile celor doi operatori economici care sunt implicaţi în activitatea de ridicări maşini în municipiul Braşov, procurorii au comunicat că cinci agenţi de poliţie sunt cercetaţi penal pentru fals intelectual şi abuz în serviciu. Cei cinci nu au fost însă reţinuţi şi nici suspendaţi din funcţii.

Citeşte şi:

Cinci agenţi de la Poliţia Rutieră Braşov, urmăriţi penal în afacerea „ridicărilor auto de la RAT"

„Ancheta în acest caz este în derulare, iar cei cinci poliţişti îşi continuă activitatea în mod normal. Noi nu am fost înştiinţaţi în alt sens de către procurorii care instrumentează acest caz. Trebuie să precizăm că agenţii de poliţie nu sunt acuzaţi de infracţiuni de corupţie, iar cercetarea se axează pe un anumit mod de interpretare a legii. Practic, poliţiştilor li se impută faptul că nu în toate cazurile de ridicări ale maşinilor parcate neregulamentar au existat dispoziţii scrise întocmite pe loc, ci ulterior. Legea însă nu precizează ce tip de dispoziţie trebuie să întocmească agentul constatator", explică Claudiu Tămârjan, şeful Poliţiei Rutiere Braşov.

De mâine se reia procedura

În aceste condiţii, autorităţile doresc să reorganizeze şi să reînceapă activitatea de ridicări maşini cât mai repede. Chiar dacă ancheta nu este finalizată în acest caz, activitatea se va desfăşura în aceleaşi condiţii ca în perioada anterioară. Ridicările de maşini vor fi efectuate de aceleaşi două firme care au contract cu Regia Autonomă de Transport Braşov şi vor fi vizate, potrivit conducerii Poliţiei Rutiere Braşov, de aceeaşi agenţi, cercetaţi acum de procurori.

„Încercăm să reluăm cât mai rapid această activitate, iar pentru acest lucru trebuie să refacem nişte registre şi să achiziţionăm echipamentele electronice necesare, care au fost ridicate de anchetatori. Sperăm ca marţi să putem reîncepe activitatea", spune Silviu Ştefan, purtătorul de cuvânt al RAT Braşov.

Reprezentanţii operatorilor economici care efectuau ridicarea, transportul şi depozitarea maşinilor parcate neregulamentar pe domeniul public aşteaptă acum un semn de la autorităţi. „Odată cu percheziţia ni s-a comunicat că nu mai putem desfăşura această activitate. Niciun angajat de al nostru nu a fost nici măcar audiat până acum în acest caz. Dacă ni se va cere să reîncepem ridicarea maşinilor, vom face acest lucru în baza contractului pe care îl avem cu RAT-ul, până în 30 septembrie", spune Albert Nagy, patronul uneia dintre firmele de ridicări.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
BraşovPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite