Cupa României: FC Braşov – FC Vaslui LIVETEXT, de la ora 19.30

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În ultima confruntare directă de pe Tineretului, FC Braşov şi FC Vaslui au terminat la egalitate, 1-1 Foto: Bogdan Crăciun
În ultima confruntare directă de pe Tineretului, FC Braşov şi FC Vaslui au terminat la egalitate, 1-1 Foto: Bogdan Crăciun

FC Braşov întâlneşte, în această seară, de la ora 20.15, pe propriul teren, pe FC Vaslui. Partida contează pentru prima manşă a semifinalelor Cupei României la fotbal, confruntarea fiind transmisă, în format livetext, pe site-ul www.adevarul.ro.

După un început de sezon mult sub aşteptări, „galben-negrii" au şansa de a spăla din ruşinea ultimelor meciuri printr-un rezultat bun în turul cu FC Vaslui, programat pe Stadionul Tineretului.

Chiar dacă preşedintele executiv al braşovenilor, Dinu Gheorghe, a dat asigurări că postul lui Viorel Moldovan nu este în pericol indiferent de rezultatul din această seară, „Moldo-gol" pare tentat să renunţe la conducerea tehnică a formaţiei de la poalele Tâmpei în cazul în care va compromite calificarea în finala Cupei României.

Însă, dacă în ultimele meciuri din campionat au fost lipsiţi de motivaţie şi au încercat să tragă un semnal de alarmă după ce nu au mai fost plătiţi de câteva luni, „stegarii" sunt conştienţi că dubla cu FC Vaslui este capitală pentru salvarea unui sezon mai puţin reuşit.

Mai mult, preşedintele Dinu Gheorghe i-a asigurat pe băieţii lui Viorel Moldovan că îşi vor primi şi restanţele pe luna ianuarie în această săptămână.

În cazul în care vor obţine calificarea în ultimul act al competiţiei, „galben-negrii" sunt aproape calificaţi în sezonul următor al Ligii Europa, întrucât atât Dinamo, cât şi CFR Cluj, posibilele adversare din finală, au şanse mari să termine pe locurile 1-5 în campionat. În acest context, finalista Cupei României ar avea asigurată calificarea în Europa League, chiar dacă ar pierde finala.

caseta sport

Suntem conştienţi că nu traversăm o perioadă bună, dar meciul cu FC Vaslui reprezintă şansa noastră de a arăta că înfrângerile din ultimele partide au fost doar accidente. Am mare încredere în potenţialul jucătorilor şi sunt convins că vom depăşi perioada mai slabă.

Important este să nu primim gol. Şi un 0-0 sau un 1-0 te-ar ţine în cărţi şi ţi-ar da speranţe pentru returul de la Vaslui", a declarat antrenorul braşovenilor, Viorel Moldovan.

De partea cealaltă, tehnicianul vasluienilor, Marius Lăcătuş, a subliniat: „FC Braşov se află deja la o distanţă destul de mare de locurile pentru Liga Europa. Sunt puncte pe care nu pot să le recupereze foarte uşor şi foarte repede.

De aceea, meciul de cupă este util braşovenilor pentru a se putea gândi la Europa. În aceste condiţii, pentru noi va fi greu deoarece Braşovul îşi joacă ultima şansă pentru o cupă europeană".

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite