Cununie în arestul IJP Braşov: Dorin Lazăr Maior a oficializat şi în faţa bisericii relaţia cu fosta secretară, pe care a făcut-o revoluţionară la 10 ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florina şi Dorin Lazăr Maior au făcut cununia religioasă în arestul IJP
Florina şi Dorin Lazăr Maior au făcut cununia religioasă în arestul IJP

Viaţa tumultoasă a fostului şef al revoluţionarilor, Dorin Lazăr Maior, continună şi după ce a fost adus în ţară de Interpol, din Dubai. Sâmbătă, 14 mai 2016, el s-a cununat religios cu Florina, în arestul IJP Braşov, iar naşi le-au fost chiar avocaţii care îi apără.

Dorin Lazăr Maior a fost deputat PSD şi preşedinte al Asociaţiei „Decembrie 1989 Braşov”. Sentinţa care l-a tranformat pe Dorin Lazăr Maior într-un infractor urmărit internaţional a fost dată în dosarul Romextera, în 2013, de Curtea de Apel Târgu Mureş, în care a fost consamnat la şapte ani de închisoare cu executare.

Întreaga poveste a ieşit la iveală în noiembrie 2006, după ce mai mulţi patroni de firme au sesizat DNA cu privire la ilegalităţile din unitatea bancară. Potrivit anchetatorilor, Maior ar fi exercitat acte de constrângere constând în ameninţări cu darea în vileag a unor fapte comise în legatură cu acordarea nelegală a unor credite, asupra a trei persoane. Asta in scopul dobândirii, în mod nejustificat susţin anchetatorii, a sumei de 600 de mii de euro. Dorin Lazăr Maior spune că a cerut bani care i se cuvin şi că vinovaţi în această afacere sunt, de fapt, fostul director adjunct al băncii Romexterra Braşov, Mihai Matepiuc şi alte două persoane.

Maior a spus că este nevinovat şi că că sub protecţia lui Matepiuc, s-ar fi acordat credite mai multor firme care n-ar fi cerut niciodată împrumuturile. Imediat după ce a fost condamnat, Dorin Lazăr Maior a a dispărut. A fost dat în urmărire internaţională şi este căutat în toată lumea de mai bine de un an şi jumătate. L-a ameninţat cu moartea pe primar Dorin Lazăr Maior a aplicat aceeaşi tactică de intimidare şi cu primarul Braşovului, George Scripcaru, care l-a reclamat la poliţie. Potrivit primarului, totul a pornit de la clădirea Cinematografului Astra, unde o firmă la care Maior este acţionar deţine un club de noapte. Primăria Braşov a obţinut în instanţă clădirea şi a cerut evacuarea, intenţionând să o transforme într-o sală de spectacole.

Certificat de revoluţionar pentru cea care l-a divorţat şi acum îi e soţie

Maior a obţinut un certificat inclusiv pentru secretara sa de la acea vreme, Florina Aprofirei, cu toate că aceasta nu avea decât 10 ani în momentul Revoluţiei din 1989.

De altfel, asociaţia condusă de Maior se află sub ancheta DNA, după ce procurorii au descins în sediul acesteia şi au luat mai multe calculatoare şi documente vizând afacerile cu certificate.

Florina este şi ea cercetat într-un dosar  pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la trafic de influenţă, după ce a încercat să „aranjeze” un dosar in instanţă. 

CITEŞTE ŞI:

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite