Cum trebuie să împodobim anul acesta bradul de Crăciun: culorile care se poartă şi tipurile de ornamente la modă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anul 2015 este anul în care se revine la tradiţie în ceea ce priveşte ornamentele de Crăciun. Steluţele, brăduţii, renii şi globurile lucrate în casă sunt din nou la mare căutare.

Decoraţiunile de Crăciun sunt o afacere de miliarde de euro şi în fiecare an apar noi tendinţe. Dacă sunteţi conservatori sau puţin excentrici, anul acesta designerii au idei pentru toată lumea. Chiar dacă roşul va fi mereu o opţiune pentru îmbodobirea bradului de Crăciun, specialiştii ne spun că anul acesta culoarea dominantă este albul.

„Nu vom putea spune niciodată că roşul nu mai este la modă. Este culoarea tradiţională a Crăciunului şi oricând o putem folosi. Anul acesta însă se poartă bradul alb sau alb cu auriu. Se folosesc aceste două culori pentru că simbolizează puritate, naştere, viaţă. Pentru cei care vor ceva mai puţin conservator pot alege şi culorile metalice mai puternice. Se poartă globuri de un mov sidefat, goburile argintii, albastru aprins sau chiar negru în combinaţie cu alb. Aceste culori sunt pentru persoanele mai excentrice“, spune Aliona Moşar, designer.

Brad culori metalice

Bradul natural revine la modă

Anul acesta există şi o tendinţă de reciclare şi de aceea se poartă brazii naturali. „Dacă bradul din plastic este o alegere practică, tendinţa este însă spre bradul natural. Se poartă brazii în ghivece, care nu sunt foarte mari ca dimensiuni. Se merge pe stilul minimalist şi de aceea, anul acesta, este la mare căutare bradul de 1,5 metri înălţime, maximum 1,8 metri“, mai spune designerul.

Primăvara îmbinată cu iarnă

O tendinţă care a luat mare amploare în Occident este aceea de a îmbina Crăciunul cu Paştele, în materie de decoraţiuni. „Nu ştiu dacă la noi va prinde acest trend, dar este la modă să aducem Paştele la Crăciun, ca să spun aşa. Se poartă ornamentele care aduc aminte de Paşte, de la globuri în formă de ouă, iepuraşi, miei şi mult verde şi galben la ornamente. Este un mod de a aduce magia reînvierii naturi în anotimpul rece“, mai spune Aliona Moşar.

Decoraţiuni lucrate manual

2015 este anul în care ne putem pune imaginaţia şi talentul la încercare. „Anul acesta putem renunţa la beteală, funde sau globuri clasice. La modă sunt decoraţiunile lucrate manual. Puteţi face din hârtie simplă, din carton sau din lemn propriile ornamente, pe care le puteţi colora cum doriţi şi le puteţi aşeza în brad. De la steluţe, fulgi de nea, reni, moş crăciuni, clopoţei, acadele şi fundiţe, toate merg anul acesta. Este un mod original şi plăcut de a împodobi bradul, mai ales dacă aveţi copii care se vor bucura şi facă ei propriile decoraţiuni“, mai spune designerul.

Ornamente comestibile sau bradul din lumini

O altă tendinţă este să avem anul acesta un brad cât mai original. „În această perioadă apar tot felul de idei neconvenţionale în materie de brad de Crăciun. De exemplu bradul decorat doar cu ornamente din turtă dulce în formă de căsuţe, reni, Moşi Crăciun este la modă. Şi bradul ornat cu ciocolată este o idee. Puteţi alege globuleţe de ciocolată de diverse dimensiuni, dar şi batoanele de ciocolată că reni, oameni de zăpadă sau Moşi Crăciun. O altă idee care este şi practică în acelaşi timp este să renunţăm de tot la decoraţiuni şi să folosim doar instalaţii luminoase cu led în culori de alb, galben sau chiar roşu. O altă idee este bradul îmbodobit doar cu conuri şi luminiţe. La modă este şi bradul personalizat cu globuri pe care să apară fotografii de familie“, mai spune designerul.

Citeşte şi:

Cele mai neinspirate cadouri de Crăciun. De ce nu este bine să le dăruiţi celor dragi şosete, parfumuri sau căni personalizate

Idei. Cele mai dorite cadouri de Moş Nicolae şi Moş Crăciun

Ce se întâmplă în creier când primim un cadou. Se eliberează acelaşi hormon „responsabil“ cu dilatarea vaginului

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite