Cum scăpăm de mirosurile neplăcute din frigider. Trucuri simple de la gospodine

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Borcanele şi caserolele din frigider trebuie să aibă capac. FOTOArhivă.
Borcanele şi caserolele din frigider trebuie să aibă capac. FOTOArhivă.

Chiar dacă în frigider este rece, unele alimente pot emana mirosuri neplăcute, de care scăpăm cu greu. Trebuie să respectăm regulile de depozitare şi să curăţăm des frigiderul.

Dacă uităm prea mult un aliment în frigider, acesta se poate altera şi poate emana un miros neplăcut. De aceea trebuie să fim atenţi şi să curăţăm des frigiderul, deoarece mirosurile se adună.

„Frigiderul trebuie curăţat odată pe lună. Trebuie spălat bine, iar toate rafturile din interior, inclusiv cele de pe uşă, trebuie scoase afară şi spălate sub jet de apă. De asemenea atunci când spălăm frigiderul trebuie să lăsăm uşa deschisă cam o oră pentru ca acesta să se aerisească. De asemenea temperatura în frigider trebuie să fie constantă, cam 3-4 grade Celsius. De aceea reglaţi butonul din interior la această temperatură“, spune Andreea Mihnea, gospodină.

Pe piaţă există produse speciale care alungă mirosurile neplăte din frigider. „Există pe piaţă tot felul de produse care absorb mirosurile din frigider. Acestea se agaţă în interior. Sunt eficiente, dar nu de ajuns. De aceea frigiderul trebuie curăţat corespunzător. Bicarbonatul de sodiu este o soluţie eficientă deoarece curăţă, elimină mirosul şi dezinfectează. Puneţi un plic de bicarbonat în 2 litri de apă şi curăţaţi frigiderul cu această soluţie. Foarte bună este şi zeama de lămâie îndoită cu apă. Va elimina mirosul şi în schimb frigiderul va mirosi a proaspăt. Şi oţetul este eficient dacă este diluat în apă, dar trebuie să lăsaţi frigiderul să se aerisească pentru a scăpa de miros“, mai spune femeia.

Pentru a nu avea mirosuri neplăcute este bine să avem grijă cum depozităm mâncarea în frigider. „Toate oalele sau borcanele care sunt în frigider trebuie să aibă capac. Fructele şi legumele se pun de obicei în compartimentele de jos care sunt acoperite. Trebuie verificate să nu se strice şi cel mai bine este să fie aşezate pe o hârtie cerată, care nu permite mirosurilor să se inpregneze. De asemenea, orice mâncare ce rămâne de la o masă la altă trebuie depozitată în caserole cu capac, tot pentru a evita mirosurile. Nu lăsaţi în frigider cutii de iaurt sau smântână desfăcute, deoarece acestea vor împrăştia mirosuri în frigider“, mai spune gospodina.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite