Cum a sărbătorit un secol de existență Brigada 2 Vânători de Munte, una din elitele Armatei Române FOTO

0
Publicat:

Una dintre armele de elită ale Armatei României, ai cărei soldați au făcut cinste țării, a împlinit 100 de ani de la înființare. Sărbătoarea vânătorilor de munte s-a ținut în Piața Sfatului, din Brașov.

Brigada 2 Vânători de Munte Sarmizegetusa a împlinit un secol de la înființare FOTO Ioan Buciumar
Brigada 2 Vânători de Munte Sarmizegetusa a împlinit un secol de la înființare FOTO Ioan Buciumar

În urmă cu 100 de ani, la 1 iulie 1923, În România apărea o nouă armă: vânătorii de munte. Acum, Brigada 2 Vânători de Munte Sarmizegetusa sărbătorește centenarul, iar manifestările sunt pe măsura renumelui unității care a făcut cinste Armatei Române în acest secol de existență.

 La 100 de ani de existență, Brigada 2 Vânători de Munte Sarmizegetusa a organizat în Piața Sfatului din Brașov un ceremonial militar și religios la care au participat Alteța Sa Regală Margareta, custodele Coroanei, împreună cu Principele Radu, Șeful Statului Major General al Armatei Române, general-locotenent Daniel Petrescu, ministrul Dezvoltării, Adrian Veștea, autorități locale și militari români și străini.

Brigada 2 Vânători de Munte Sarmizegetusa este, de o sută de ani, de strajă Munților Carpați. Structură de elită a Armatei României, Brigada are astăzi o identitate construită și recunoscută nu numai în interiorul granițelor țării, ci și în afara acestora. Istoria ei și tradițiile de luptă preluate sunt glorioase”, a declarat Șeful Statului Major General al Armatei Române, general-locotenent Daniel Petrescu.

Curaj, disciplină, solidaritate și loialitate

Pe parcursul ceremoniei Drapelul de Luptă al Marii Unități a fost decorat cu Ordinul Virtutea Militară în grad de Comandor cu însemn de Pace pentru Militari, iar mai mulți ofițeri și subofițeri, în frunte cu generalul de brigadă Ilie Marian Dragomir, comandantul Brigăzii 2 Sarmizegetusa, au fost decorați cu diferite ordine și medalii.

La 100 de ani de la înființare, prin preluare în mod natural a tradițiilor de luptă ale Diviziei de Cremene, Brigada 2 Vânători de Munte Sarmizegetusa poate fi mândră de istoria sa bogată, tradițiile și valorile sale, transmise din generație în generație. Curajul, disciplina, solidaritatea și loialitatea față de țară și de camarazi au condus la victoriile vânătorilor de munte”, a precizat general de brigadă Ilie Marian Dragomir, comandantul Brigăzii.

La finalul ceremonialului pentru un secol de existență, cele șapte subunități ce alcătuiesc Brigada 2 Vânători de Munte Sarmizegetusa Brașov au trecut în pas de defilare prin fața oficialităților și a publicului prezent, dar nu înainte de a cânta Marșul Vânătorilor de munte.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite