Culmea ghinionului pentru un şofer tras de poliţişti pe dreapta: n-a mai putut pleca din cauza unei defecţiuni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ghinion pentru un şofer din Buzău FOTO Ioan Buciumar
Ghinion pentru un şofer din Buzău FOTO Ioan Buciumar

O acţiune a Poliţiei Braşov care dorea să îi sancţioneze pe vitezomani a scos la iveală o situaţie aproape comică: un şofer oprit de poliţişti a tras frâna de mână şi nu a mai putut pleca din locul în care l-au oprit oamenii legii

Am auzit cu toţii în ultima vreme că avem cel mai învechit parc auto din Europa, că pe străzile din România circulă adevărate dricuri şi alte asemenea expresii mai mult sau mai puţin plastic, care să ilustreze un adevăr crunt: mulţi şoferi sunt inconştienţi şi pleacă la drum cu maşini departe de starea tehnică minima necesară parcurgerii rutei. 

La o acţiune a Poliţiei Rutiere din Braşov, o autoutilitară înmatriculată în Buzău a fost oprită de unul din poliţiştii care a observat o neregulă: şoferul nu avea luminile de întâlnire pornite pentru că nu îi funcţionau. În momentul în care a tras pe dreapta,  a tras frâna de mână, pentru ca autovehiculul să nu-i facă vreo surpriză şi să plece din loc. După ce a încasat o amendă şi un avertisment pentru neregulile constatate de poliţişti, şoferul a vrut să plece, însă nu a mai putut debloca frâna şi a rămas staţionat unde îl opriseră poliţiştii. 

„Am fost oprit că nu aveam luminile de fază scurtă şi au mai găsit că nu-mi arde un bec la număr. Nu a fost atât de grav şi nici amenda nu e atât de mare. Acum, ce să fac? Sunt mulţumit că nu e mai rău”, a spus şoferul înainte să încerce să pornească spre casă. Numai că a fost mai rău, deoarece nu a mai putut urni maşina din loc, din cauza frânei de mână. 

Poliţiştii braşoveni de la Rutieră au organizat o acţiune, miercuri dimineaţa, la intrarea în localitatea braşoveană Hărman. Primul aspect urmărit de forţele de ordine a fost respectarea regimului legal de viteză. 

„În scopul prevenirii evenimentelor rutiere produse pe fondul vitezei neregulamentare, poliţişti rutieri şi de ordine publică, cu aviz de poliţie rutieră din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Braşov au desfăşurat acţiuni pe linie rutieră ce au avut ca scop depistarea şi sancţionarea conducătorilor auto care încalcă regimul legal de viteză, asigurarea unui climat optim de siguranţă rutieră, conştientizarea participanţilor la trafic cu privire la pericolele care se expun prin nerespectarea normelor legale privind circulaţia pe drumurile publice şi asigurarea unui trafic fluent şi sigur”, a precizat agentul principal Nadia Olaru, purtătorul de cuvânt al IPJ Braşov. 

Poliţiştii au oprit şoferii care depăşiseră viteza legală, pe cei care vorbeau la telefon şi pe cei care încălcau în mod flagrant legislaţia rutieră. Cu şoferul din Buzău au fost indulgenţi, mai ales că acesta şi-a recunoscut greşelile şi a promis că le va remedia şi a părut că înţelege explicaţiile poliţiştilor. Cu toate acestea, maşina a rămas blocată pe marginea drumului chiar şi după încheierea acţiunii. 

Vă mai recomandăm:

 

Accident pe tiroliana de la 7 Scări. Un turist nerăbdător a rupt coastele celui care se lansase pe traseu înaintea lui

Care este simbolul României în ultimii 30 de ani. Documentar realizat de un american de origine română FOTO 

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite