Crocodili, piranha şi rechini la Zoo Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anul 2017 va veni cu noutăţi pentru vizitatorii de la Zoo Braşov. În clădirea exotică vor aduce noi specii de animele şi se va începe şi amenajarea planetariului.

Zoo Braşov a fost vizitată anul trecut de 205.302 persoane. Adăpoteşte 289 de animale din 68 de specii, iar anul acesta vor fi multe noutăţi. „Pentru 2017, intenţionăm să îmbogăţim colecţia noastră. În clădirea exotică, dorim să aducem tamarini, marmosete. Tot în acest spaţiu avem în vedere amenajarea spaţiului destinat caimanilor, dar şi să pregătim patru acvarii, pentru piranha, rechini pitici şi murene, ciclide africane, peşti de recif. La etaj intenţionăm să aducem diferite specii de păsări exotice şi să amenajăm o zonă destinată lumii insectelor. Totodată, în incinta Parcului Zoologic avem în plan amenajarea unor spaţii pentru specii precum panda roşu, zebre, tapir, maimuţe de talie medie şi mai multe specii de păsări răpitoare“, a precizat Alin Pînzaru, directorul Zoo Braşov, citat de bzb.ro.

Tot în 2017 va începe şi amenajarea clădirii planetariului. Investiţia se ridică la 1,5 milioane de lei. Planetariul de la Braşov va fi de două ori mai mare faţă de cele existente acum în ţara noastră. De asemenea, şi din punct de vedere al capacităţii, va fi cel mai mare din ţară, cu un număr de 100 de locuri.

Planetariul din Braşov este singurul din Europa amplasat într-o grădină zoologică. Acesta va fi dotat cu un sistem de proiecţie hibrid (între 3K  şi 4k, din cauză că cel 4k este foarte scump). Imaginea finală tridimensională este realizată cu două proiectoare, care dau impresia că spectatorii sunt în mijlocul acţiunii, cu o rezoluţie a imaginii de 5 milioane de pixeli, acest sistem fiind folosit de marea majoritate a planetariilor performante din lume. Celelalte planetarii din România utilizează sistemul 2K (2 milioane de pixeli).

BraşovPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite