Cremaliera de la Cetatea Râşnov va fi inaugurată în 3 iulie, zi în care toate cursele vor fi gratuite

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liftul înclinat de la Cetatea Râşnov va fi deschis pentru public în 3 iulie când va fi şi Ziua Porţilor Deschise la Cetatea din localitate.

Primarul Râşnovului, Adrian Veştea a anunţat că se mai fac lucrări la amenajarea Casei de Cultură de unde va pleca cremaliera, dar şi la aleea care va permite accesul pietonal, prin pădure la Cetatea Râşnov. În 3 iulie, cremaliera va efectua curse gratuit. În restul zilelor o urcare va costa 10 lei pentru adulţi şi 5 lei pentru copii.

Lucrările la realizarea cremalierei au fost extrem de dificile atât din cauza reliefului muntos. Turnarea betonului pentru realizarea pilonilor a fost o operaţiune spectaculoasă. Un elicopter militar a fost folosit şi a făcut peste 100 de curse pentru a aduce materialele necesare. Montarea şinelor pentru liftul înclinat nu a fost nici ea o muncă uşoară. S-a folosit o macara gigant de 220 de tone.

Cremaliera (lift inclinat) va face legătura între centrul oraşului şi cetate. Estimările arată că acest lif înclinat va creşte cu 20% numărul de turişti în cetate. În 2014 Cetatea a fost vizitată de peste 300.000 de turişti. Lungimea traseului liftului cu cremalieră este de 165 de metri, cu o diferenţă de nivel de 94 de metri. Unghiul de înclinare este de 37 de grade, iar liftul cu cremalieră va avea două staţii, una de plecare din spatele Casei de Cultură şi a doua la Cetate. Liftul cu cremalieră va face 12 curse pe oră, cu câte 20 de persoane în cabină.

BraşovPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite