Condamnare definitivă pentru violatorul celor două surori din Brașov. Pedeapsa record anunțată de magistrați

0
Publicat:

Bărbatul care a răpit și violat două surori de 10 și 12 ani, din Vama Buzăului, în 2022, a fost condamnat definitiv la 35 de ani de închisoare. 

Violatorul celor două surori din Brașov, condamnat la 35 de ani de închisoare - Foto Brasov.net
Violatorul celor două surori din Brașov, condamnat la 35 de ani de închisoare - Foto Brasov.net

Acesta este acuzat de lipsire de libertate în mod ilegal, viol în formă continuată şi coruperea sexuală a minorilor. Violatorul trebuie să plătească victimelor câte un milion de lei, reprezentând daune morale. 

Constantin Zapan, în vârstă de 43 de ani, din județul Prahova, a fost condamndat de magistrații Curţii de Apel Braşov Brașov la 30 de ani de închisoare cu executare, plus obligația de a plăti daune morale în valoare de 2 milioane de lei către cele două victime, potrivit ziarului local Brașov. Acesta este obligat să plătească suma de 1.000.000 lei pentru fiecare dintre cele două victime. 

Curtea de Apel Brașov a păstrat pedeapsa acordată în primă instanță de Judecătoria Brașov, iar sentința este definitivă. 

I-au fost aduse acuzații de lipsire de libertate în mod ilegal, conducerea unui vehicul fără permis, corupere sexuală a minorilor și viol în formă continuată. Toate pedepsele cumulate ar reprezenta 35 de ani de închizoare, însă limita maximă în România este mai mică, așa că bărbatul va petrece 30 de ani în spatele gratiilor. 

Solutia pe scurt: În baza art. 421 al. 1 pct. 1 lit. b) Cod procedură penală respinge, ca nefondat, apelul declarat de inculpatul Zapan Constantin împotriva sentinței penale nr. 1342 din data de 11.09.2023, pronunţată de Judecătoria Braşov în dosarul nr. 105/197/2023, pe care o menţine. În baza art. 241 alin. 1 lit. c) Cod procedură penală constată încetată de drept măsura arestării preventive sub imperiul căreia se află inculpatul Zapan Constantin. În baza art. 422 Cod procedură penală adaugă la durata prevenţiei inculpatului şi perioada scursă din data de 12.09.2023 la zi. În baza art. 275 alin. 2 Cod procedură penală obligă inculpatul apelant la plata către stat a sumei de 200 de lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat în apel. În temeiul art. 274 al. 1 Cod procedură penală onorariul avocaţilor din oficiu Kulcsar Alexandru şi Leahu Maria va fi suportat din fondurile Ministerului Justiţiei. Definitivă. Pronunţată astăzi, 21.12.2023, prin punerea acesteia la dispoziţia procurorului şi a părţilor, prin mijlocirea grefei instanţei. 

Document: Hotarâre  986/2023  21.12.2023″, arată decizia magistraților. 

Din cercetările anchetatorilor reiese că „bărbatul, în vârstă de 42 de ani, prin exercitarea de constrângeri fizice şi ameninţări, ar fi forţat, pe rând, persoanele vătămate minore să întreţină mai multe raporturi şi acte sexuale, în timp ce se aflau într-o parcare situată pe DN10, între localitatea Întorsura Buzăului şi municipiul Buzău, dar şi în localitatea Valea Nicovani din judeţul Prahova”. Acesta și-a recunoscut faptele în timpul anchetei.

În luna noiembrie a anului trecut, cele două surori au plecat cu Constantin Zapan, care era prieten al concubinului mamei lor. Acesta a spus că face un grătar la casa sa și fetele se vor juca cu alți copii. Când fetele nu s-au mai întors, a fost emisă alertă de răpire, iar după câteva ore, fetiţele au fost găsite în judeţul Prahova. Bărbatul se afla în registrul agresorilor sexuali, fiind condamnat în urmă cu zece ani pentru viol. 

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite