Comercianţi amendaţi în piaţa din Stupini FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Comisarii CJPC Braşov au găsit peste 160 kg de fasole expirată. Foto: Bogdan Crăciun
Comisarii CJPC Braşov au găsit peste 160 kg de fasole expirată. Foto: Bogdan Crăciun

Produse expirate, marfă vândută fără cântar şi legume fără acte de provenienţă sunt doar câteva dintre neregulile depistate de echipele mixte care i-au verificat pe comercianţii de la Stupini.

Un control de amploare a avut loc în această dimineaţă în piaţa agroalimentară de la Stupini. Reprezentanţii Comisariatului pentru Protecţia Consumatorului, ai Direcţiei de Sănătate Publică, ai Direcţiei Sanitar-Veterinare şi cei ai Gărzii Financiare i-au luat la întrebări pe comercianţii aflaţi în piaţă.

control piata stupini

Inspectorii au depistat peste 160 de kilograme de fasole expirată din vara anului 2010, dar şi mai mulţi comercianţi care vindeau fructe „la ochi", fără să aibă niciun fel de cântar.

image

Vânzătorii au găsit imediat şi explicaţii pentru problemele identificate.

„Aceasta este fasolea care nu s-a vândut şi pe care nu am apucat să o ducem de aici şi să o distrugem. Noi verificăm marfa şi retrăsesem fasolea de la vânzare. Doar că nu am apucat să o ducem de aici", a spus Claudiu Vasiliu, un comerciant din Botoşani, cu punct de lucru în piaţa de la Braşov.

control piata stupini

Cumpărătorii s-au arătat precauţi la achiziţionarea produselor agroalimentare.

„Obişnuiesc să îmi fac cumpărăturile din această piaţă pentru că stau în Bartolomeu şi este aproape. Cumpăr numai de la cei care au cântar şi sunt cu marfa în regulă. Pe restul comercianţilor îi ocolesc. Sunt benefice astfel de controale pentru că mai descurajează specula", a spus Domnica Eftimie, o cumpărătoare de 65 de ani.

control piata stupini

Comercianţii care au încălcat normele în vigoare, vor fi sancţionaţi de comisarii de la Protecţia Consumatorului.

„Au fost depistate neregulile pe care le identificăm de obicei în această piaţă: lipsa cântarelor verificate metrologic, lipsa documentelor legale, vânzarea de produse fără a se specifica ţara de origine sau chiar  marfă ieşită din termenul de valabilitate. Pentru fiecare dintre aceste nereguli, comercianţii riscă amenzi cuprinse între 2000 şi 20.000 de lei sau închiderea firmei, dacă se constată abateri repatate", a explicat Ionel Spătaru, şeful CJPC Braşov.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite