Comemorare umbrită de mizerie FOTOGALERIE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Eroul martir Liviu Corneliu Babeş a fost comemorat în această după-amiază, chiar în locul în care s-a jertfit acum 21 de ani. O mână de prieteni s-a adunat ca să aprindă o lumânare în memoria acestuia.

Pe 2 martie 1989, Liviu Cornel Babeş şi-a dat foc pe Pârtia Bradul, în văzul a sute de turişti, fluturând printre flăcări o pancartă pe care scria: "Stop Murder, Braşov = Auschwitz".

Acesta a fost protestul disperat al lui Liviu Babeş faţă de teroarea instaurată la Braşov după revolta muncitorească anticomunistă din 1987.

image

La  21 de ani de la incident, Asociaţia „15 Noiembrie 1987", împreună cu familia acestuia au ţinut o slujbă religioasă în memoria eroului şi au depus coroane la baza Pârtiei Bradul.

image

Prietenii şi familia acestuia au trebuit să ţină piept noroiului şi mizeriei pentru aajunge la simbolul care marchează, la baza pârtiei, gestul inegalabil al lui Liviu Corneliu Babeş.

„Se împlinesc 21 de ani de la sacrificiul pe care l-a făcut pentru ţara asta, dar nu credeam că acest loc va ajunge în acest fel. Acest simbol al gestului lui a fost ignorat de oficialităţi, care nu au putut să facă aşa un mărunt lucru, pentru aşa un gest mare. Nu am cuvinte. M-a durut extraordinar să văd acest peisaj", a spus Etelke Babeş, soţia eroului martir.

image

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite