Club de robotică în laboratorul de informatică al unei școli de la țară. Ce învață elevii
0Școala Gimnazială din Hălchiu, județul Brașov, are un laborator de informatică în care funcționează de acum un club de robotică. Totul a fost finanțat prin Fondul Științescu

Înainte de a cumpăra echipamente prin PNRR, școlile trebuie să facă un plan pentru trainingul profesorilor în a folosi echipamentele și integrarea lor la clasă pentru a nu se pune praful pe ele. Până accesează școlile fonduri prin PNRR, ONG-urile locale oferă alternative de finanțare.
Școala gimnazială din Hălchiu are un club de robotică nou, dotat chiar în laboratorul de informatică al școlii, printr-un proiect finanțat de Fondul Științescu din Brașov 5.0.
De câteva zile, 15 profesori din școală, care predau diverse materii, chiar și religie, participă la activitățile STEAM (Știință, Tehnologie, Inginerie, Arte, Matematică) pe care, ulterior, le vor preda la peste 200 de elevi din școală.
„Câștigarea acestui proiect reprezintă o mare oportunitate pentru elevii noștri. Între copii și tehnologie e o atracție firească. Ei sunt nativi digitali și noi trebuie să ne adaptăm tehnicile de predare și învățare în funcție de acest aspect. Roboții fac învățarea mai atractivă și mai amuzantă. Tehnologia ne va domina viitorul, iar noi trebuie să le oferim copiilor contexte cât mai variate de exersare a competențelor dobândite. Sunt convins că acest proiect este soluția potrivită pentru a le crește interesul elevilor noștri pentru tehnologie, știință, fizică, matematică, robotică și programare”, a spus Daniel-Teodor Călin, director al Școlii Gimnaziale Hălchiu.
Cei 200 de elevi ai școlii vor participa la ateliere interactive cu și despre robotică, imprimare 3D, lilieci și vizite de studiu la o companie cu profil tehnic din Brașov.
„Alături de colegii mei, Paul Chiriacescu și Adela Beca, mă bucur că am reușit să atragem această oportunitate pentru Școala Gimnazială Hălchiu, o școală care se remarcă prin implicarea pe care o are în dezvoltarea și atragerea de proiecte pentru elevi și profesori”, a declarat Ana Stamatescu, inițiatorul Caravanei cu Lilieci și coordonatorul proiectul S.O.S. STEAM.