Claudiu Coman, urmaşul lui Aristotel Căncesu la Consiliul Judeţean Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cea mai importantă schimbare în mediul politic şi al administraţiei publice din Braşov a survenit la Consiliul Judeţean Braşov. Chiar dacă şi preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Aristotel Căncescu, şi primarul George Scripcaru sunt cercetaţi pentru corupţie de către procurorii DNA, doar primul a fost suspendat din funcţie, locul lui fiind preluat de către Claudiu Coman.

O lege nescrisă în noul PNL împarte funcţiile de conducere în felul următor: ce ţine de municipiul reşedinţă de judeţ, este apanajul foştilor PDL-işti, conduşi de George Scripcaru. 

După suspendarea lui Căncescu din funcţia de preşedinte, locul acestuia trebuia să revină unui membru din fostul PNL. În contextul în care, în plan politic, Claudiu Coman a fost desemnat co-preşedinte al filialei judeţene a noului PNL, oarecum firesc a venit şi desemnarea lui în funcţia de vicepreşedinte şi apoi preşedinte interimar la conducerea administraţiei judeţene.

Claudiu Coman este profesor universitar la Facultatea de Sociologie din cadrul Universităţii Transilvania. El a fost un apropiat al preşedintelui Căncescu, fiind cel care s-a ocupat de strategia de campanie şi de sondajele de opinie realizate la nivel judeţean. Claudiu Coman nu este perceput drept un politician, ci mai degrabă un om de execuţie, un tehnocrat. 

După ce a preluat conducerea Consiliului Judeţean, el a trebuit să se lupte cu funcţionarii publici care, la fel ca şi în cazul Primăriei Braşov, au ajuns să refuze să semneze orice act, indiferent despre ce este vorba, de teamă ca nu cumva să fie ceva necurat la mijloc şi să dea cu subsemnatul la DNA.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite