Cinci ani de închisoare pentru trei tineri care au violat o fată într-un beci. Condamnarea a venit la doi ani şi jumătate de la comiterea faptei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sentinţa Judecătoriei Braşov nu este definitivă. FOTOArhivă,
Sentinţa Judecătoriei Braşov nu este definitivă. FOTOArhivă,

Cei trei agresori care au violat-o pe tânăra de 21 de ani au primit câte cinci ani de închisoare. Un al patrulea tânăr a primit 2 ani şi şase luni de închisoare cu suspendare pentru tentativă de viol.

Agresiunea s-a petrecut în octombrie 2013. Fata de 21 de ani, originară din Vaslui, avea o relaţie de trei luni cu un tânăr de 23 de ani din Buzău. Bărbatul a convins-o pe tânără să coboare în subsolul unui beci din cartierul Astra unde a violat-o alături de alţi doi prieteni de 24 şi 25 de ani. La agresiune a participat şi un al patrulea bărbat însă acestea nu a întreţinut relaţii sexuale cu fata.

Marin Cătălin Negoiaş, Constantin Rusu şi Denis Marian Şerbănescu au fost arestaţi imediat după comiterea faptei, dar ulterior au fost judecaţi în libertate. La doi şi jumătate de la comiterea faptei şi după ce pronunţarea a fost amânată de mai multe ori, agresorii  au primit câte 5 ani de închisoare cu executare. De asmenea magistraţii Judecătoriei Braşov au decis că tinerii trebuie să îi plătească fetei 20.000 de euro despăgubiri. Sentinţa nu este definitivă. 

„ Instanţa obligă în solidar inculpaţii la plata către partea civilă a sumei de 20.000 euro (echivalentul în lei la cursul BNR din ziua plăţii) reprezentând daune morale. În baza art. 274 alin.1, 2 C.proc.pen obligă inculpaţii la plata sumei de 3.000 lei (750 lei fiecare) reprezentând cheltuieli judiciare avansate de stat. În baza art.276 alin.1, 2 C.proc.pen., obligă inculpaţii la plata către partea civilă a sumei de 1.500 lei reprezentând cheltuieli judiciare efectuate de aceasta. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare“, se arată în sentinţa Judecătoriei Braşov. 

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite