Cifră rotundă de kilometri atinsă de autobuzele electrice la Braşov. Cu cât s-a redus poluarea prin folosirea acestora

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Autobuzele electrice au parcurs la Braşov 2 milioane de kilometri FOTO Primăria Braşov
Autobuzele electrice au parcurs la Braşov 2 milioane de kilometri FOTO Primăria Braşov

Autobuzele electrice au făcut la Braşov, din 25 mai 2020 şi până acum, două milioane de kilometri, ocazie cu care poluarea s-a redus foarte mult

Autobuzele electrice care asigură transportul în comun la Braşov au parcurs peste 2.000.000 de kilometri, din 25 mai 2020, când au fost introduse primele autovehicule de acest fel. Cu această ocazie, poluarea în oraşul de la poalele Tâmpei s-a redus cu 1.600 de tone de CO2, 70 de tone de oxizi de azot (NOx), 30 de tone de CO, 10 tone de hidrocarburi şi 1,4 tone de particule PM 2,5 şi PM 10. 

60 de autobuze electrice în stare de funcţionare are societatea RATBV SA, care se ocupă cu transportul public la Braşov. Societatea a demarat un program de înnoire a parcului auto şi de înlocuire a autobuzelor diesel, poluante, cu unele electrice sau hibrid, mult mai prietenoase cu mediul. 

„Dragi braşoveni cu bucurie vă anunţ că sărbătorim două milioane de kilometri parcurse de autobuze electrice în municipiul Braşov. Practic tot transportul electric a reprezentat o scădere de 1.600 de tone de CO2, 1,4 tone de PM-uri şi 70 de tone de NOx-uri. Vorbim despre îmbunătăţirea calităţii aerului cu mijloace de transport în comun verzi şi pe care sper să le folosiţi în număr cât mai mare”, le-a transmis Allen Coliban, primarul Braşovului, locuitorilor oraşului. 

Programul nu se opreşte aici. Chiar de săptămâna viitoare, pe o altă linie care deserveşte Braşovul vor fi introduse troleibuze noi, Solaris. Până la sfârşitul anului vor sosi şi alte autobuze electrice, care vor deservi o altă linie de transport în comun chiar de la începutul anului viitor. 

Pe lângă faptul că nu poluează, autobuzele de la Braşov au dotări moderne  şi le oferă călătorilor confort. 

Vă recomandăm să mai citiţi:

Tradiţia de final de an a unuia dintre colegiile centenare ale Braşovului. Ce fac elevii ca să simtă bucuria Crăciunului

Viitorii medici din Braşov, eroii comunităţii timp de o săptămână

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite