Cetatea Râşnovului a primit patru stele de la TripAdvisor!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cetatea Râşnov a fost premiată, la începutul lunii, cu Certificatul de Excelenţă 2015, patru stele, al TripAdvisor.

Certificatul de Excelenţă este o distincţie acordată de TripAdvisor la nivel mondial obiectivelor turistice „care câştigă în mod constant recenzii excelente din călătorii”.

În scrisoarea trimisă Direcţiei de Cultură a Primăriei Râşnov, Marc Charron, preşedintele TripAdvisor for Business, arată că ,,de cinci ani, TripAdvisor a acordat acest premiu în numele călătorilor de pe tot globul. Astăzi, când sunteţi prima oară câştigător, sperăm să vă mândriţi că vedeţi Cetatea Râşnov apreciată de vizitatori ca una dintre cele mai bune destinaţii. Felicitari !”

Primarul Adrian Ioan Veştea ne-a delşcarat că, „acum câteva zile, cu ocazia deplasării în Norvegia, la Lillehammer, am vizitat şi Muzeul Maihaugen, premiat de TripAdvisor în anul 2014. Cu ocazia Jocurilor Olimpice de Iarnă desfăşurate în 1994 la Lillehamer, în cadrul Muzeului Maihaugen, cel mai important muzeu al oraşului Lillehammer, situat în vecinatatea arenelor sportive care au gazduit competiţiile olimpice, a fost amenajată o expoziţie despre evoluţia istorică a poporului norvegian şi un muzeu al Jocurilor Olimpice. Integrarea culturii în marea competiţie olimpică din 1994 reprezintă pentru noi o nouă confirmare că strategia de dezvoltare a Râşnovului este corectă. Mai mult, dacă România obţine în această vară organizarea Jocurilor Olimpice de Iarnă pentru Tineret din 2020, am observat cu încântare că Râşnovul va repeta şi modelul de promovare norvegian, prin finalizarea în anii următori a proiectului Muzeului Cetăţii Râşnov şi organizarea unei expoziţii dedicate istoriei sporturilor de iarna din România”.

„Deşi Cetatea Râşnov se află în prima etapă de restaurare, conservare şi valorificare, distincţia primită de la TripAdvisor demonstrează că suntem pe drumul bun. Certificatul internaţional a fost acordat unui obiectiv turistic de patru stele, însă, după finalizarea lucrărilor de restaurare şi deschiderea expoziţiilor muzeale, sunt sigur că la Râşnov o sa avem un monument de cinci stele, o destinaţie turistică care va urca în topurile internaţionale”, a precizat, la rândul său, Nicolae Pepene, fostul şef al Direcţiei de Cultură a Primariei Râşnov, acum directorul Muzeului de Istorie a Judeţului Braşov

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite