CET Braşov a decis: lasă 12.000 de apartamente în frig

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Directorul Florin Cuţitei susţine că oricât de mare va fi gerul, nu va deschide robinele de căldură la cele 250 de asociaţii care au datorii. Aproape 7.000 de apartamente s-au debranşat de la sistemul centralizat de încălzire, în vară, ceea ce a face ca randamentul furnizorului să scadă la 38%.

Directorul Florin Cuţitei a făcut, astăzi, un ultim apel ca braşovenii care au restanţe la CET să şi le achite până la mijlocul lui octombrie, când oficial va începe alimentarea cu energie termică a sistemului. Din cele 14,7 milioane de lei pe care le au datorie cele 250 de asociaţii de proprietari, ce însumează aproximativ 12.000 de familii, nu au fost achitate decât 500.000 de lei. CET trebuie să-şi achite datoria de opt milioane la gaz pentru a putea da drumul la căldură.

Mai citiţi şi:

Băieţii deştepţi din energie au pus mâna pe CET Braşov

Cuţitei a avertizat că în cazul în care nu se vor plăti debitele, toate cele 12.000 de apartamente, care în prezent nu au apă caldă, nu vor avea nici căldură la iarnă. CET nu are o soluţie de recuperare a banilor, ci apelează doar la presiunea vecinilor bun-platnici asupra celor care nu-şi plătesc debitele. Florin Cuţitei a precizat că preţul gigacaloriei va fi în continuare subvenţionat şi nu a crescut decât în raport cu TVA-ul, ajungând la 191,73 de lei.

image

În prezent, la CET au mai rămas branşate în jur de 20.000 de apartamente, 3.952 de familii debranşându-se individual, 210 blocuri au decis să se debranşeze cu totul de la CET, ceea ce înseamnă 1.700 de apartamente, iar 313 blocuri (1500 de apartamente) au fost debranşate forţat de CET, fiindcă în imobil mai rămăsesră doar câte două sau trei familii racordate la sistem, ceea ce nu mai era deloc rentabil.

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite