Cele mai iubite spectacole de comedie din ţară se joacă la Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spectacolele vor avea loc la Teatrul Sică Alexandrescu. FOTOAndrei Paul.
Spectacolele vor avea loc la Teatrul Sică Alexandrescu. FOTOAndrei Paul.

Săptămâna Comediei aduce la Braşov cele mai renumite teatre din ţară, dar şi nouă zile de voie bună şi piese una şi una. Pe lângă spectacolele de la Teatrul Sică Alexandrescu, vor fi piese care se vor juca în stradă.

În perioada 26 mai - 3 iunie 2018, la Braşov are loc cea de-a VI-a ediţie a festivalului naţional de teatru Săptămâna Comediei, un festival organizat de Asociaţia Culturală Fanzin şi dedicat exclusiv pieselor de teatru ce se pretează abil descrierii de „comedie”.

Timp de 9 zile, de la ora 19.00, fiecare zi este marcată de o piesă-eveniment dintre care 7 în premieră pentru braşoveni, de la Teatrul Act din Bucureşti, Teatrul  Nottara, Metropolis, Teatrul de Comedie din Bucureşti şi Odeon, dar şi de la teatrul gazdă.

Cu ocazia Centenarului României, în programul festivalului Săptămâna Comediei au fost incluse mai multe spectacole după texte ale unor mari scriitori sau dramaturgi români, ca de exemplu: Ion Creangă, Tudor Muşatescu şi Mihail Sebastian.

Deschiderea oficială a festivalului va avea loc sâmbătă, 26 mai cu o piesa ”Mincinosul” de Carlo Goldoni a Teatrului Sică Alexandrescu.

Teatrul Act din Bucureşti va fi prezent la Braşov cu 2 spectacole de excepţie: ”N-ai tu treabă” ce ne prezintă un Dănilă Prepeleac văzut prin ochii lui Alexandru Dabija şi jucat de Marcel Iureş, şi ”Stage Dogs”, un spectacol în care actorii îşi joacă propria condiţie cu Marcel Iureş şi Florin Piersic Jr.

Teatrul Metropolis vine la Braşov cu piesa ”Titanic Vals” de Tudor Muşatescu ce reia eterna şi fascinanta poveste românească a îmbogăţirii peste noapte.

Teatrul Nottara din Bucureşti este reprezentat de spectacolul ”Totul e relativ” în regia lui Felix Alexa: o comedie de bulevard, scrisă după toate regulile genului, cu quiproquo-uri tipice, cu replici spumoase, cu situaţii simpatice, dar şi cu un al doilea strat, o zonă ceva mai adâncă, în care, în spatele hohotelor de râs simţi că se ascunde o tristeţe bine disimulată şi că, aşa cum se întâmplă uneori în viaţă.

După 3 ani, Teatrul de Comedie din Bucureşti se întoarce la Săptămâna Comediei cu unul dintre cele mai iubite spectacole ale lor: ”Breaking News”, o adaptare de Mircea Cornişteanu, după „Ultima oră” de Mihail Sebastian.

Ca în fiecare an, Teatrul Odeon este prezent în cadrul festivalului Săptămâna Comediei, şi de data aceasta prezintă piesa ”Soldatul de ciocolată” de George Bernard Shaw, unul dintre cei mai importanţi dramaturgi moderni. Deşi piesa lui Shaw a fost scrisă acum un secol, tema este încă actuală. E o piesă care vorbeşte despre divizarea Europei, despre naţionalism şi xenofobie, despre iluzia păcii, dar şi despre iluzia dragostei de a înfrumuseţa realitatea; un spectacol care te face să simţi diferenţa dintre dragostea adevărată şi cea de pe scenă, ca la operă.

Festivalul va fi închis de spectacolul ”…Escu” a Teatrului Mic din Bucureşti. Dan Condurache, mare actor contemporan şi unul dintre cei mai îndrăgiţi şi cunoscuţi de pe scena românească, adaugă farmec piesei lui Tudor Muşatescu. Iar intrigile care se ţes unele din altele, mereu şi mereu, sunt o premisă mai mult decât excelentă pentru acest universal „...ESCU”.

Spectacole în stradă

În cadrul  festivalului, Teatrul Vostru Sibiu şi Marian Râlea vă aşteaptă şi prin oraş la teatru de stradă. Spectacolele vor avea loc în Piaţa Sfatului, Strada Republicii, Piaţa Sf. Ioan, zona Teatrului Sică Alexandrescu, Parcul Trandafirilor şi Parcul Tractorul.  Din program amintim: “Pâinea şi tainele sale”, “Pagini din Alecsandri…”, “Viaţa satului văzută prin ochii lui George Coşbuc” şi multe alte surprize pentru copii şi părinţi!

Cu ocazia festivalului Săptămâna Comediei, mari nume ale teatrului român contemporan se vor afla la Braşov. Printre invitaţi se numără Marcel Iureş, Florin Piersic Jr., George Mihăiţă, Constantin Cotimanis, Dan Tudor, Dan Condurache, Catrinel Dumitrescu, Doru Ana, Alexandru Papadopol şi mulţi alţii.

Biletele s-au pus în vânzare online pe www.biletebrasov.ro, la casieria Teatrului Sică Alexandrescu şi la Sala Patria. Programul complet al evenimentului poate fi vizionat pe site-ul oficial al festivalului.

BraşovPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite