Cele mai bune restaurante din Braşov: unde găsiţi cele mai gustoase preparate culinare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bucătarii de la Ceasu Rău vă aşteaptă cu preparate tradiţionale autentice FOTO facebook.com/restaurantceasurau
Bucătarii de la Ceasu Rău vă aşteaptă cu preparate tradiţionale autentice FOTO facebook.com/restaurantceasurau

Cele mai bune restaurante din Braşov oferă, deopotrivă, preparate tradiţionale şi specialităţi din toate colţurile lumii, putând satisface şi cele mai exigente gusturi ale gurmanzilor. Adevarul.ro vă prezintă ghidul celor mai bune restaurante din Braşov.

Cele mai bune restaurante la Braşov sunt cele tradiţionale

Turiştii pot gusta puţin din specificul Ardealului în mai multe restaurante din Braşov care se laudă cu cele mai gustoase mâncăruri, făcute ca la mama acasă.

La „Roata Norocului", de pe strada Crişan nr. 6, mititeii, sărmăluţele şi ciorba de burtă sunt renumite. Reţeta ciorbei este una secretă pe care o ştie doar mama patronului. 

La restaurantul Sergiana Ceasu Rău sunt celebrele coaste cu sos special, dar şi pastrama de oaie. Sau preparatele la grătar care sunt gătite în curtea interioară chiar în faţa clientului. Aici puteţi gusta şi preparate de porc gătite exact ca la ţară. Nu puteţi rata şi un păhărel de pălincă autentică sau o garnitură de murăturim exact ca în cămara bunicii.  Preţurile la aceste restaurant nu sunt mari. O persoană poate mânca un prânz cu două feluri cu 30-40 de lei. Porţiile sunt mari aşa că este bine să veniţi flămânzi. 

Cele mai bun restaurante din Poiana Braşov

Gurmazii care caută cele mai bune restaurante din Braşov nu trebuie să omită Poiana de pe traseul lor, mai ales dacă sunt amatori de preparate cu specific vânătoresc. În Poiana Braşov, la restaurantul „Şura Dacilor” sau la „Vânătorul” se poate gusta celebra labă de urs, dar şi alte preparate din cerb sau mistreţ. O masă la unul dintre aceste restaurante pleacă de la 50 de lei de persoană (două feluri de mâncare şi o băutură).

Cele mai bune restaurante din Brasov Poiana Brasov Sura Dacilor
Cele mai bune restaurante din Brasov Poiana Brasov Sura Dacilor

Bucătăria internaţională la cele mai bune restaurante din Braşov

Printre cele mai bune restaurante din Braşov se găsesc şi localuri cu specific internaţional, pentru cei care vor să încerce însă specialităţi străine printr-o călătorie culinară prin bucătăriile lumii. Amatorii de mâncăruri picante pot merge în restaurantele ungureşti sau mexicane din centru, în care pot beneficia şi de superoferte. Cu numai 20 de lei cât costă meniul casei, o persoană poate mânca un prânz consistent. Un restautant renumit pentru ciorba sau tocăniţa gulaş este „Casa Ungurească” din Răcădău. Şi aici cu 50 de lei se poate servi o masă completă.

Tot un meniu al casei, în varianta asiatică, există şi la „Restaurantul Chinezesc" din Piaţa Sfatului din Braşov. În schimbul a 45 de lei, de persoană, bucătarii vor pregăti pentru dumneavoastră o gustare alcătuită din chifteluţe cu susan, pacheţele de primăvară (legume în aluat) şi flori galbene (fâşii de şniţel), dar şi un mix consistent alcătuit din porc cu alune, văcuţă cu ceapă, pui cu opt miresme şi legume asortate.

Cele mai bune restaurante din Brasov China
Cele mai bune restaurante din Brasov China

Cele mai bune restaurante din Braşov pentru pofticioşii de mâncare libaneză, spaniolă şi italiană

Un restaurant cu mâncare libaneză îşi îmbie mesenii cu preparate naturiste, recomandate pentru siluetă. La „Amasi", de pe strada Mihai Viteazu nr.1, clienţii pot comanda cotlet de miel, la 28 de lei porţia sau carne de vită cu sos de rodii, la 32 de lei, porţia dublă. Salata de pătrunjel (tabouleh) şi pasta de năut (humus) sunt mâncăruri uşoare, extrem de sănătoase.

Tradiţia culinară spaniolă poate fi regăsită de gurmanzi la „Bodeguita Con Tapas", de pe strada Politehnicii nr. 6. Specialităţiile pregătite cu legume proaspete şi mirodenii specifice întregesc gustul mâncării. Paella cu fructe de mare este gătită cu orez şi şofran, iar două porţii costă 32 de lei. Gazpacho este o supă care se serveşte rece şi conţine roşii, usturoi, ardei şi oregano. O porţie costă 10 lei. Ceva mai scumpe sunt preparatele din carne. Muşchiul de vită în sos de piper verde costă 41 de lei, iar carnea este ţinută câteva zile în baiţ, înainte de a fi preparată.

Pentru cei care vor o pizza sau paste gătite exact ca în Italia, locul perfect este restaurantul Trattoria del Chiante de pe strada Brânduşelor. Aici bucărarul este italian, iar pastele sunt cu adevărat extraordinane. O masă la Trattoria pleacă de la 40 de lei de persoană.

Celebrele terase din Braşov concurează cu cele mai bune restaurante

Celor mai bune restaurante din Braşov fac concurenţă celebrele terase din centrul vechi al oraşului Începând cu luna aprilie, terasele din centrul Braşobului sunt pline la fiecare sfârşit de săptămână. Aici turiştii se pot relaxa la o cafea, o limonadă, o bere sau un cocktail. Preţurile sunt pentru toate buzunarele şi încep de la 5 lei o cafea sau o bere şi până la 15 lei la băuturile mai speciale. La Terasa Ciucaş, pe lângă băutură şi mâncare, clienţii sunt aşteptaţi şi cu muzică live.

Un loc mai deosebit este „Cafeneaua Farmacie, deschisă în centrul Braşovului, pe Michael Weiss, propune turiştilor un decor ieşit din comun: mobilierul datează din anul 1905 şi a aparţinut unei vechi farmacii din Sibiu. De asemenea, angajatele sunt îmbrăcate în halate albe, în loc de pahare sunt folosite eprubetele, iar produsele sunt ţinute în sertare pentru medicamente. În meniu se găsesc 26 de ceaiuri tămăduitoare. Clienţii localului pot încerca şi băuturi alcoolice, servite direct din eprubete. Vedeta incontestabilă la acest capitol este votca macerată din fructe cu arome de rozmarin, busuioc sau anason. Băuturile lungi, cum ar fi cocktailurile, se servesc din pahare Berzelius. Preţurile pornesc de la 7 lei la ceaiuri şi cafea şi 12 lei la băuturile cu alcool.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturaţi-vă, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite