FOTO VIDEO Braşovul, oraşul care îţi aduce muntele în oraş şi cel mai mare domeniu schiabil din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşovul este oraşul  pe care trebuie să-l vezi măcar odată în viaţă
Braşovul este oraşul  pe care trebuie să-l vezi măcar odată în viaţă

Braşovul are multe atracţii care îl fac să fie unic în ţară. Are muntele în oraş, cel mai mare domeniu schiabil din România, dar şi rezervaţia de urşi care este unică în Europa de Est. Este şi motorul economic al Regiunii Centru şi un exemplu că unde statul a dat greş, au reuşit companiile străine

Braşovul este principalul oraş turistic al României. În ultimii doi ani a atras cei mai mulţi turişti străini. Aerul medieval, numeroasele atracţii turistice, misterele şi legendele l-au transformat într-o atracţie mondială.

Braşovul este unic prin faptul că are un munte de o frumuseţe rară chiar în oraş. Tâmpa, vârful care străjuieşte întinderea Braşovului, este un adevărat brand al oraşului. La începutul secolului al XX-lea, în urma unor incendii, muntele a fost despădurit aproape în totalitate, acesta fiind refăcut de localnicii care au cărat pământ în coşuri şi au replantat copacii.

Muntele Tâmpa este unul dintre locurile din Braşov care au cele mai multe legende. Cele mai cunoscute sunt cele care vorbesc despre existenţa unui mare lac subteran sau despre faptul că sunt nişte tuneluri ce străpung muntele. Dacă lacul nu a fost descoperit, existenţa a trei-patru tuneluri săpate în munte este reală. Astăzi, numai unul dintre ele mai este practicabil şi leagă Casa Sfatului de unul dintre turnurile vechii cetăţi. Celelalte s-au surpat în timp şi toate sunt închise pentru a se evita accidentele.

O altă legendă este legată de singura bancă săpată în piatră (foto) aflată pe aleea de sub Tâmpa. Se spune strânca din care este făcută banca s-a prăvălit din înălţime, îngropând sub ea doi amanţi care stăteau îmbrăţişaţi în acel loc. Banca a fost făcută în memoria lor în 1817. Muntele Tâmpa este o veritabilă atracţie turistică. Se poate ajunge în vârf cu telecabina sau pe jos pe patru trasee turistice marcate.

Cel mai mare domeniu schiabil din România

Poiana Braşov are cel mai mare domeniu schiabil din România, iar toate părtiile sunt omologate la nivel internaţional. Staţiunea oferă de la pârtii pentru copii şi începători, până la părtii de altitudine pentru schiorii experimentaţi. Pârtiile din Poiana Braşov sunt Drumul Roşu, (5,8 kilometri) şi variantele sale, de 2,95 kilometri lungime, pe pîrtia Lupului (2,62 kilometri) şi variantele pentru pîrtia Lupului (1,84 kilometri), pe Sub Teleferic (2,86 kilometri) şi Kanzel (0,80 kilometri)- toate considerate dificile. Mai sunt pârtiile Sulinar (2,82 kilometri) şi variantele sale (1,70 kilometri), de dificultate medie, dar şi Bradul (0,50 kilometri) şi Stadion (0,10 kilometri), de dificultate uşoară. Staţiunea este şi cea mai aglomerată din ţară în sezonul rece.Tot în Poiana Braşov există de anul acesta şi o părtie specială pentru tubing, zorbing şi săniuş.

Rezervaţie unică în Europa de Est

Rezervaţia de urşi de la Zărneşti este unică în România şi Europa de Est. Acolo trăiesc acum 78 de urşi, care trăit în captivitate şi au fost salvaţi de Asociaţia Milioane de Prieteni.Spaţiul a fost amenajat astfel încât urşii să aibă parte de un mediu cât mai apropiat de habitatul natural. Animalele au bârloguri şi „piscine", iar mâncarea le este plasată în anumite locuri, astfel încât animalul să facă efortul s-o caute. Rezevaţia este acum deschisă  de marţi până duminică, iar turiştii o pot vizita cu trenuleţul special şi însoţiţi de ghid. Un bilet de intrare este 40 de lei pentru adulţi şi 10 lei pentru copii.

Rezervaţia a primit şi un certificate de excelenţă de la Trip Advisor. Distincţia a venit după ce mii de turişti străini au lăudat rezervaţia pe site după ce au vizitat-o. „Sanctuarul de urşi Libearty este câştigător. Trip Advisor vrea să felicite echipa Libearty pentru câştigarea acestui certificat de excelenţă, certificat oferit pe baza postărilor constante de opinii ale vizitatorilor, pe site-ul Trip Advisor. Acest premiu prestigios este bazat şi pe calitatea comentariilor şi opiniilor postate pe parcursul anului 2013. Sperăm să îl primiţi cu mândrie“, a transmis preşedintele TripAdvisor, Marc Charron. Trip Advisor este pe locul 2 în lume ca şi aplicaţie pe Facebook, având peste 60 milioane de utilizatori unici pe lună. Pe site au fost postate review-uri în aproape 96% din ţările lumii.

Braşovul, motorul economic al Regiunii Centru

Dacă fabricile de stat au dat faliment una după alta şi pe locul lor răsar mall-uri, privaţii au demonstrate că pot reuşit acolo unde statul a dat greş. Străinii, în special nemţii, au deschis fabrici la Braşov şi au ridicat economia oraşului. Cifra de afaceri din industrie a crescut cu 15,5% în 2014, iar numărul angajaţilor a crescu şi el cu peste 2000 de persoane. Cele mai importante firme care au contribuit la cifra de afaceri în industrie a judeţului Braşov au fost: SC Autoliv România SRL, SC Schaefler Romania SRL,  SC Preh Romania SRL, SC Kronospan România SRL, Fabrica de Lapte Braşov, SC Quin România SRL, SC Europharm SA, SC Hutchinson SRL, SC Rolem SRL, SC Benchmark Electronics România SRL, SC Total Lubricants România SA, SC Eldon SRL, SC Sit România SRL, SC Purolite SRL, SC Stabilus Romania, SC Premium Aerotec SRL.

Pe aceeaşi temă:

Cetăţile Braşovului, pline de mister

Castelul lui Dracula, obiectivul turistic nr1 al României

Viscri satul vedetă al Braşovului

FOTO Trenuleţ pentru turiştii care vizitează rezervaţia de urşi de la Zărneşti. Sanctuarul, unic în Europa, adăpoteşte 73 de animale

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite