Cât te costă să schiezi în România. Prețul unui ski pass de o zi la nouă dintre zonele de schi din țară

0
Publicat:

Zăpada s-a așezat și la Poiana Braşov, care are ca atuu un domeniu schiabil de 25 de kilometri şi cele mai lungi pârtii din ţară.

Pârtiile din Poiana Brașov, pregătite pentru schiat FOTO; Facebook Allen Coliban
Pârtiile din Poiana Brașov, pregătite pentru schiat FOTO; Facebook Allen Coliban

După un Crăciun și un Revelion lipsit de zăpadă, care i-a dezamăgit pe turiști amatori de sporturi de iarnă, la Brașov a nins pentru prima oară în acest sezon.

Zăpada s-a așezat și la Poiana Brașov, recunoscută pentru pârtiile sale de schi, iar dacă va fi ajutată și de tunurile de zăpadă împătimiții acestui sport vor avea cu siguranță clipe de distracție de neuitat.

Vestea că a nins la Brașov l-a îndemnat pe primarul municipiului, Allen Coliban, să facă o postare despre prețurile pe care le practică în țară operatorii care se ocupă de domeniile schiabile, concluzia sa fiind că la poiana Brașov este cel mai ieftin.

„Începe totuși încet, încet, să se așeze în Poiana Brașov. Iar dacă vor urma câteva zile cu temperaturi normale pentru perioada asta, atunci sigur tunurile vor completa zăpada de care e nevoie pentru a schia în condiții bune.

Până atunci, mi-am adus aminte de niște cifre din presă despre cât costă schiul în România. Nu de alta, dar parcă prea luăm idei de genul «e scump schiul în Poiană» cu titlul de adevăr absolut. Așadar, iată o listă cu prețuri pe kilometrul de pârtie:

Poiana Brașov – 6,93 lei pe zi/km (24,5 km de pârtie, abonament de 170 de lei)

Predeal – 32,8 lei pe zi/km (7 km de pârtie, abonament de 230 de lei)

Azuga – 22,37 de lei pe zi /km (7,15 km de pârtie, abonament de 160 de lei)

Sinaia – 9,2 lei pe zi/km (25 km de pârtie, abonament de 230 de lei)

Toplița – 55,5 lei pe zi/km (1,8 km de pârtie, abonament de 100 de lei)

Arena Platoș – 40 lei pe zi/km (3,5 km de pârtie, abonament de 140 de lei)

Mărișel – 36,66 lei pe zi/km (4,5 km de pârtie, abonament de 165 de lei)

Cavnic – 19,4 lei pe zi/km (7,2 km de pârtie, abonament de 140 de lei)

Domeniul Schiabil Transalpina – 15,78 lei pe zi/km (9,5 km de pârtie, abonament de 150 de lei)

Borșa – 15,62 lei pe zi/km (6,4 km de pârtie, abonament de 100 de lei)”, a scris primarul Brașovului pe pagina sa de Facebook.

Postarea a stârnit un val de comentarii, pro și contra, internauții considerând că trebuie luate mai multe lucruri în calcul atunci când vrei să mergi să schiezi.

Ce spun cunoscătorii

„Și completați cu costuri cazare, costuri parcare, costuri masă. Abia atunci vom avea o imagine completă! Ca exemplu anul trecut același suc la același gramaj în Poiană era dublu decât la Transalpina!!!”

„Dacă vrei sa raportezi costuri reale, calculează în unități monetare nu în lei/km. De exemplu, la un venit teoretic de 3.000 unitati în Romania, ai 170 unități pe zi abonamentul. În afara României, ai 35-38-40 de unităti pentru același abonament la 3000 de unităț de venit. Mai ai de adăugat cazare, daca nu ești din zonă, mâncare măcar de 2 ori pe zi, transport, echipament daca închiriezi etc. Chiar si pentru cei cu largi posibilități costul pentru o săptămână la ski este destul de ridicat, în orice stațiune din Romania. Nu este hate, doar o realitate dură”.

„Poiana e cea mai bună din Romania, cu cel mai mare domeniu schiabil. Noi ne luăm cartela cu puncte, e mult mai avantajos decât cu abonament/zi. Am încercat și în altă parte într-o locație mai mică, crezând ca e mult mai ieftin. De fapt e o economie falsă, în 2 minute cobori, coadă, iar încarci cartela (mă refer cu puncte), și până la urmă am cheltuit mai mult decât în Poiana. Cu o cartela de 120 puncte, adică 410 lei îți ajunge 6 zile cu 3 coborâri pe zi”, sunt doar câteva dintre comentariile postate pe pagina primarului din Brașov.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite