„Căsuţa cu cărţi”, proiectul prin care creşte numărul cărţilor citite la Codlea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Căsuţa cu cărţi din centrul oraşului Codlea FOTO Facebook Căsuţa cu cărţi
Căsuţa cu cărţi din centrul oraşului Codlea FOTO Facebook Căsuţa cu cărţi

Pentru facilitarea accesului la lectură, Ovidiu Paraschivescu a iniţiat, la Codlea, proiectul „Căsuţa cu cărţi”. Mulţi cititori de pe alte meleaguri trimit cărţi în oraşul braşovean.

Marele filosof Immanuel Kant spunea că „Omul nu poate deveni om decât prin educaţie”. Codleanul Ovidiu Paraschivescu a preluat acest citat şi l-a transformat în deviza unui proiect pe care l-a iniţiat în oraşul braşovean, „Căsuţa cu cărţi”. 

Aceasta este o bibliotecă stradală, de mici dimensiuni, unde pasionaţii de lectură pot împrumuta cărţile din căsuţă şi pot aduce la rândul lor altele, din propria bibliotecă, pe care să le aşeze ei pe rafturi, pentru ca şi alţii să se bucure de titluri interesante.

Căsuţa cu cărţi este un proiect civic gândit să vină în sprijinul codlenilor care iubesc cartea. 

„Căsuţa cu cărţi” din Codlea este un proiect care s-a născut din dragostea pentru cărţi a unuia dintre profesorii noştri de la Codlea. Acesta, la plecarea sa din instituţie, s-a gândit să ne lase întreaga sa colecţie de cărţi pe care a strâns-o de-a lungul vieţii. Ne-am gândit că ar fi cel mai frumos mod de a onora acest gest este de a le da înapoi copiilor din Codlea. Aşa am construit căsuţa montată în urul oraşului, de unde oamenii iau cărţi şi donează cărţi”, a explicat Ovidiu Patraschivescu. 

Codleanul spune că era mare nevoie de un astfel de proiect în zilele noastre, când, în medie, un român citeşte o carte pe an. S-a ajuns, astfel, ca oameni din afara Codlei să trimită pachete cu cărţi care să ajungă în căsuţa instalată în centrul oraşului şi de unde le poate împrumuta oricine. 

Vă recomandăm să mai citiţi:

Mieii, mai scumpi cu 30% decât anul trecut. Crescătorii spun că, dacă nu sunt ajutaţi, nu se vor descurca

Mită la RAR Braşov. Maşini din Prahova cu probleme la sistemul de frânare, autorizate. Se fac percheziţii

Braşov



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite