Mită la RAR Braşov. Maşini din Prahova cu probleme la sistemul de frânare, autorizate. Se fac percheziţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Percheziţii în Prahova pentru maşini trecute pe mită la RAR Braşov FOTO RAR Braşov
Percheziţii în Prahova pentru maşini trecute pe mită la RAR Braşov FOTO RAR Braşov

Procurorii acuză că angajaţii RAR Braşov ar fi primit mită să autorizeze cel puţin 55 de maşini înmatriculate în Prahova, deşi acestea aveau probleme care nu ar fi permis înmatricularea.

Poliţiştii braşoveni de la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice şi Serviciul Investigaţii Criminale efectuează 38 de percheziţii domiciliare într-un dosar de corupţie. Pe lângă poliţiştii braşoveni, la activităţi participă şi procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov, luptători SAS, jandarmi şi poliţişti de la IPJ Prahova. 

„Au fost identificate un număr de 55 de autoturisme pe care trebuie să le verificăm, întrucât au fost supuse autorizării la RAR Braşov, fără a îndeplini condiţiile tehnice necesare. Acestea prezentau şi prezintă în continuare un pericol de circulaţie pe drumurile publice. 

De asemenea, au fost emise 23 de mandate de aducere pentru tot atâtea personae care, în calitate de proprietari sau de deţinători temporari ai acestor autovehicule, cunoscând că nu îndeplinesc condiţiile tehnice, au oferit bunuri, bani sau alte foloase unor lucrători din cadrul RAR Braşov pentru a obţine înmatricularea acestor autovehicule, deşi, conform legii şi standardelor tehnice, nu ar fi trebuit înmatriculate”, a declarat Claudiu Sandu, prim procuror Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov. 

Magistratul a explicat că este vorba despre verificarea tehnică făcută în momentul înmatriculării autovehiculului second-hand în România. Activitatea infracţională s-a derulat în a doua jumătate a anului 2021, iar, ulterior, aceasta s-a extins şi în judeţul Prahova, de unde erau aduse maşini la Braşov pentru înmatriculare. Procurorul braşovean a explicat că era vorba şi de defecţiuni la sistemul de frânare, astfel că acestea reprezintă un pericol public.

De altfel, procurorii braşoveni au mai făcut cercetări în acelaşi dosar penal, însă numai la Braşov. Ancheta a condus la descoperirea unor fapte identice şi în cazul unor maşini din Prahova, astfel că au avut loc cele 38 de percheziţii. 

Vă recomandăm să mai citiţi:

Meniuri ale Armatei SUA, vândute pe internet în România. Pe ele scrie că nu sunt destinate comercializării

Cum s-a alimentat Braşovul cu apă în ultimii 130 de ani. Lucrări de mari dimensiuni, în special în perioada comunistă

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite