Castelul Bran demarează lucrările de eradicare a ciupercilor depistate la Secţia Vama Medievală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Administraţia Castelului Bran a luat măsurile necesare pentru eradicarea ciupercii
Administraţia Castelului Bran a luat măsurile necesare pentru eradicarea ciupercii

Compania de Administrare a Domeniului Bran va demara, luni, 27 februarie 2017, lucrările de eradicare a ciupercilor Merulius Lacrymans şi Glocophylum Abientinum care au fost depistate la Secţia Vama Medievală Bran, în urma expertizei biologice efectuată de experţi acreditaţi de Ministerul Culturii.

Prin adresa Nr. 254 din 23 februarie 2017, conducerea Castelului Bran a fost înştiinţată că ”obiectele existente în locaţiile unde s-a detectat atacul biologic au fost mutate în zone de carantină sub supraveghere permanentă” şi că lucrările pot începe.

Expertiza paralelă, efectuată la solicitarea Comisiei Naţionale a Muzeelor şi Colecţiilor, confirmă în totalitate rezultatul expertizei biologice efectuată la solicitarea Companiei de Administrare a Domeniului Bran, expertiză realizată în luna decembrie 2016 de doamna expert biolog dr. Livia Bucşa.

De asemenea, când condiţiile meteorologice vor permite, Compania de Administrare a Domeniului Bran va demara şi procedura de proiectare, avizare şi autorizare a lucrărilor de restaurare a celor cinci clădiri care compun Secţia Vama Medievală, necesitate rezultată din raportul tehnic de evaluare a situaţiei acestora (s-a constatat că se află într-o stare avansată de degradare determinată, în principal, de infiltraţiile provenite din precipitaţii).

„Administraţia Castelului Bran mulţumeşte şi pe această cale Ministerului Culturii şţi Identităţii Naţionale, Comisiei Judeţene pentru Cultură şi Patrimoniu Naţional Braşov şi Primăriei Bran pentru promptitudinea cu care au răspuns solicitărilor pentru eradicarea ciupercilor, eliberând avizele şi autorizaţia de construire necesare, subliniind caracterul de urgenţă a lucrărilor”, au transmis administratorii castelului.
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite